Ένα γευστικό ταξίδι στις γεύσεις της Ελλάδας πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 20 Μαΐου, στη Lid. Οι τυχεροί παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν γεύσεις από τη χώρα της ελιάς και του κρασιού, να γνωρίσουν την ιστορία της και να μαγειρέψουν νόστιμες συνταγές πάντα με Άρωμα Ελλάδας.

Όπως εξήγησε ο chef της ακαδημίας, Κωνσταντίνος Πετεβίνος, η ελληνική γαστρονομία έχει παράδοση περίπου 4.000 χρόνων και αποτελεί μέρος της ιστορίας και του πολιτισμού της Ελλάδας. Η Αρχαία ελληνική κουζίνα χαρακτηριζόταν από λιτότητα και είχε ως βάση την «τριάδα της Μεσογείου»: Σιτάρι – ελαιόλαδο – κρασί, με πρωταρχικό συστατικό τα ψάρια.

Ακολούθως, οι τυχεροί νικητές που επιλέγηκαν μετά από κλήρωση μαγείρεψαν:

  • Ψωμάκια γεμιστά με μπουγιουρντί Σαλονικιώτικο,
  • Σπανακοφετοπιττάκια από σφολιάτα KARDIS,
  • Κοτόπουλο Του Χασάπη με κριθαράκι Combino στην κατσαρόλα,
  • Πορτοκαλόπιτα με παγωτό Ballino, σερβιρισμένο με ψιλοκομμένα καρύδα Alesto.

Το μάθημα ολοκληρώθηκε με τους παρευρισκόμενους να απολαμβάνουν τα πιάτα που οι ίδιοι δημιούργησαν, με τη συνοδεία λευκού κρασιού Cimarosa.

Όλα αυτά με ποιοτικά προϊόντα που υπάρχουν σε όλα τα καταστήματα Lidl.

 

X