The first class of the summer at the Lidl Food Academy was dedicated to Asian delicacies. The class was held at the Academy on the Saturday morning of 4 June at 34 Stasikratous St in Nicosia.

A relaxed atmosphere, Asian flavours and strong aromas!

Delicious curry, spicy paprika, coriander, garlic, and explosive ginger filled the atmosphere and, accompanied by music and good wine, put everyone in a jolly mood.

Class menu:

Thai fishcakes with cucumber relish and sweet chilli sauce

Indian Bombay curry served with aromatic rice

Asian fruit salad with green tea ice cream and ground sesame seeds

Chef Konstantinos Petevinos, with his love of fine cooking that combines the right flavours with the correct preparation, presented these special recipes from the cuisine of Asia, using ‘exotic’ ingredients that we can all find in Lidl stores.

 

Under the guidance of Chef Petevinos and his assistant, the lucky Lidl prize draw winners prepared the recipes they were given in the comfortable and well-equipped kitchen of the Lidl Food Academy, creating their own particularly delicious ‘Asian’ dishes, filled with colours and aromas.

 

Refreshing juices and carefully selected wines perfectly accompanied the Asian delicacies and made even more wonderful the experience of being able to participate in this special Cooking Class at the Lidl Food Academy.

 

Don’t forget, all the ingredients needed to make these well-known dishes from the cuisine of Asia can be found in your Lidl ‘next door’!

 

 

 Σε ασιατικές λιχουδιές αφιερώθηκε το πρώτο μάθημα του καλοκαιριού της Lidl Food Academy, που πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις της Ακαδημίας, Σάββατο πρωί, 4 Ιουνίου, Στασικράτους 34, στη Λευκωσία.

Χαλαρή ατμόσφαιρα, ασιατικές γεύσεις και τα αρώματα στο φόρτε τους!

Λαμπερό κάρυ, καυτερή πάπρικα, κόλιανδρος, σκορδάκι, εκρηκτικό τζίντζερ, γέμισαν το χώρο και η συνοδεία μουσικής και καλού κρασιού απογείωσαν την καλή διάθεση των παρισταμένων.

Μενού μαθήματος:

Ταϊλανδέζικα κεφτεδάκια με ρέλις αγγουράκι και γλυκιά σάλτσα τσίλι

Ινδικό κάρυ Βομβάης με συνοδευτικό αρωματικό ρύζι

Ασιατική φρουτοσαλάτα με παγωτό πράσινο τσάι και καβουρδισμένο σουσάμι

Ο Chef Κωνσταντίνος Πετεβίνος με την αγάπη του για την καλή μαγειρική που συνδυάζει τις σωστές γεύσεις με τον σωστό τρόπο παρασκευής, παρουσίασε τις  ιδιαίτερες αυτές συνταγές από την ασιατική κουζίνα, χρησιμοποιώντας ‘εξωτικά’ υλικά που ο καθένας μας μπορεί να βρει στα καταστήματα Lidl.

 

Με την καθοδήγηση του Chef Πετεβίνου και του βοηθού του, οι τυχεροί που επιλέχτηκαν με κλήρωση που γίνεται μεταξύ των πελατών της Lidl εκτέλεσαν τις συνταγές που τους δόθηκαν στην άνετη και πολύ καλά οργανωμένη κουζίνα της Lidl Food Academy και δημιούργησαν οι ίδιοι, ιδιαίτερα απολαυστικά ‘ ασιατικά’ πιάτα γεμάτα χρώματα και αρώματα.

 

Δροσεροί χυμοί και προσεκτικά επιλεγμένο κρασί συνόδευσαν αρμονικά τις ασιατικές λιχουδιές  και ενίσχυσαν την εξαιρετική εμπειρία συμμετοχής στο ιδιαίτερο αυτό Μάθημα Μαγειρικής της Lidl Food Academy.

 

Και επαναλαμβάνουμε, όλα τα υλικά που χρειάζονται για την παρασκευή γνωστών πιάτων της ασιατικής κουζίνας βρίσκονται στα ‘διπλανά’ μας Lidl!

 

 

 

 

 

X