Σάββατο 12 Νοεμβρίου και το μάθημα στη Lidl Food Academy αφιερωμένο σε πίτες, ζύμες και γλυκά!

Μενού μαθήματος: Empanadas, Κοτοπιτάκια φούρνου με γέμιση τυρί και φιστίκι Αιγίνης , Τραγανή πίτα κόκκινης κολοκύθας με σπιτική κρούστα από ρούμι, και  ατομικά Cheesecakes με ψητή κολοκύθα και σοκολατένια μπισκότα NEO.

Και όλα αυτά, με υλικά που βρίσκονται στα διπλανά μας Lidl και φυσικά, αποφασιστική την παρουσία του Chef Πετεβίνου, που παρουσίασε με το δικό του, ξεχωριστό τρόπο, το τι είναι   οι πίτες, πως παρουσιάζονται διαχρονικά στην ιστορία των λαών, και ποια είναι τα μυστικά τους για να έχουμε ένα χορταστικό και νόστιμο γεύμα ή επιδόρπιο.

Οι τυχεροί συμμετέχοντες,  πελάτες της Lidl Κύπρου, είχαν την ευκαιρία  να μάθουν τα μυστικά για νόστιμα Empanadas και κοτοπιτάκια φούρνου, και να παρασκευάσουν  οι ίδιοι τραγανές πίτες κόκκινης κολοκύθας και απολαυστικά cheesecakes!

Αλεύρι για όλες τις χρήσεις ‘Rivercote’, καστανή ζάχαρη ‘Belbake’, βούτυρο ΄Milbona΄, κοτόπουλο ‘του Χασάπη’ ήταν μερικά από τα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν για να κάνουν την εμπειρία του μαθήματος ανεπανάληπτη και να απογειώσουν τη διάθεση για …δημιουργία.

Όλοι έμειναν εξαιρετικά ικανοποιημένοι με το μάθημα  και τα αποτελέσματα των προσπαθειών τους που είχαν την ιδιαίτερη ευχαρίστηση να δοκιμάσουν!

On Saturday, 12 November, the course at Lidl Food Academy was dedicated to pies, dough and sweets!

Course menu: Empanadas, Baked chicken pies with cheese and pistachio filling, Crispy red pumpkin pie with home-made rum crust and single-serving Cheesecakes with roast pumpkin and NEO chocolate biscuits.

All this, made with ingredients found at your local Lidl store and, of course, under the watchful eye of Chef Petevinos, who presented, in his own special way, what pies are, their history over time, and the secret to preparing a satisfying, delicious meal or dessert.

The lucky participants, Lidl Cyprus customers, had the opportunity to learn the secret to preparing tasty Empanadas and baked chicken pies, and how to prepare crispy red pumpkin pies and delicious cheesecakes on their own!

Some of the ingredients used to make this experience unique and stir the participants’ “creative juices” were ‘Rivercote’ all-purpose flour, ‘Belbake’ brown sugar, ‘Milbona’ butter and ‘Tou Hasapi’ chicken.

Everyone was incredibly satisfied with the course and the results of their efforts, which they were eager to sample!

 

X