Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2017, μια Κυριακή απόσταση  από την Καθαρή Δευτέρα, η Lidl Food Academy αφιέρωσε το γευσιγνωστικό της σεμινάριο σε νηστίσιμα, παραδοσιακά πιάτα που αναδεικνύουν στο έπακρο την μαγειρικής τέχνη της Κύπρου και συνδέουν την κοινωνία του σήμερα με τη γαστρονομική κληρονομιά του τόπου μας.

Όπως επεσήμανε στην παρουσίαση του νηστίσιμου μενού του σεμιναρίου ο Chef Πετεβίνος, η Σαρακοστή το 2017 ξεκινάει με την Καθαρά Δευτέρα στις 27 Φεβρουαρίου και τελειώνει το Μεγάλο Σάββατο στις 15 Απριλίου 2017 (Πάσχα 2017).

Στο σεμινάριο του Σαββάτου, οι τυχεροί συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία, ακολουθώντας απλές διαδικασίες να εκτελέσουν εντυπωσιακές δημιουργίες από υλικά που εύκολα βρίσκουμε στα καταστήματα Lidl. Το μενού περιλάμβανε τα εξής:

Χταπόδι κρασάτο (καθιστό), Πλιγούρι πιλάφι με μανιτάρια, σπαράγγια, κουκουνάρι και ελιές, Σαλάτα με φακές, λαχανικά και αρωματικό ντρέσινγκ από πορτοκάλι και για επιδόρπιο νηστίσιμα αφράτα Ταχινιπιτάκια! Τα αποτελέσματα εντυπωσιακά! Στην Κύπρο μας άλλωστε η νηστεία έχει και νοστιμιά.

 

X