Νόστιμα πιάτα με θαλασσινά είχαν την ευκαιρία να μαγειρέψουν οι τυχεροί νικητές που παρευρέθηκαν στο μάθημα μαγειρικής, το Σάββατο 18 Μαρτίου στη Lidl Food Academy στη Στασικράτους.

Η Lidl υποστηρίζει τις αρχές και τις μεθόδους της βιώσιμης αλιείας, έτσι ώστε να συνεχίσει να υπάρχει και στο μέλλον ψάρι στο τραπέζι του καταναλωτή. Μια από τις κύριες προκλήσεις της εποχής είναι η διατήρηση του θαλάσσιου οικοσυστήματος, καθώς και η διασφάλιση των αποθεμάτων ιχθύων για τις μελλοντικές γενιές. Επιπρόσθετα, ο chef της ακαδημίας αναφέρθηκε στη σημασία της κατανάλωσης ψαριών αφού όπως είπε είναι εύγεστα και παράλληλα συντελούν σε μία υγιή και ισορροπημένη διατροφή. Επιπλέον ανέφερε ότι οι παρακάτω μάρκες, διαθέσιμες σε όλα τα Lidl καταστήματα,  προσφέρουν μία μεγάλη γκάμα επιλογών σε ψάρια: Petri, La Caldera, Nixe, OceanSea, Ocean Trader, Vitakrone, Trawlic.

Το μενού ήταν όπως πάντα εντυπωσιακό και νόστιμο αρχίζοντας με το ριζότο

με θαλασσινά και σαφράν. Τι χρησιμοποιήθηκε για την παρασκευή του; Ρύζι καρολίνα Σερρών Terranea, γαρίδες με κέλυφος, καλαμάρι και μύδια χωρίς κέλυφος Ocean Sea, σαφράν Deluxe και για το τελείωμα, παρμεζάνα τριμμένη Lovilio και βούτυρο ανάλατο, παγωμένο Milbona.

Δεύτερη θέση στο μενού είχε το Fish and chips με συνοδευτική σάλτσα ταρτάρ, και για επιδόρπιο φρουτόπιτα με μήλα, φράουλες και χειροποίητη ζύμη από μαστίχα.

Αφού ολοκληρώθηκε η διαδικασία και το ψήσιμο οι νικητές απόλαυσαν τις δημιουργίες τους με λευκό ξηρό κρασί Cimarosa.

Και όλα αυτά, με ποιοτικά υλικά που μπορείς εύκολα να βρει κανείς στα ράφια του ‘διπλανού’ καταστήματος της Lidl.

X