Νόστιμες συνταγές με σοκολάτα είχαν την ευκαιρία να μαγειρέψουν οι νικητές που παρευρέθηκαν στο μάθημα μαγειρικής το Σάββατο 11 Φεβρουαρίου, στη Lidl Food Academy, Στασικράτους 34, στη Λευκωσία.

Το μάθημα άρχισε με τον chef της Ακαδημίας, να μιλάει για την ιστορία της σοκολάτας, καθώς και για τις χώρες που ευδοκιμεί το κακαόδεντρο.

Στη συνέχεια παρουσίασε τον σωστό τρόπο εκτέλεσης καθώς και τις εξαιρετικές συνταγές… Συνταγές που δεν άφησαν κανένα αδιάφορο, κάνοντας τους παρευρισκόμενους να ανυπομονούν να τις μαγειρέψουν αλλά και να δοκιμάσουν τους γλυκούς πειρασμούς.

Τι έφτιαξαν;

  • Σοκολατόπιτα με μαύρη σοκολάτα και φρέσκια βανίλια
  • Σοκολατένια “Cinnamon Rolls” με σοκολάτα γάλακτος, μασκαρπόνε και πραλίνα φουντουκιού
  • Μους λευκής σοκολάτας με φράουλα και marshmallows (χωρίς αυγό).

 

Τι υλικά χρησιμοποιήθηκαν;

Κρέμα γάλακτος Milbona, μαύρη σοκολάτα Ecuador, κουβερτούρα Fin Carré, κακάο Belbake, πραλίνα φουντουκιού Mister Choc, λευκή σοκολάτα με γεύση φράουλας Bellarom και μίνι marshmallows McEnnedy.

Υλικά που εύκολα μπορεί να βρει ο καθένας μας, στο ‘διπλανό’ Lidl!

Όσον αφορά στο αποτέλεσμα της ζαχαροπλαστικής εμπειρίας, ήταν απόλυτα εντυπωσιακό, με τη λαχταριστή μυρωδιά της σοκολάτας να διαχέεται παντού και τα χαμόγελα ικανοποίησης στο πρόσωπο των μαθητευόμενων να μη λένε να σβήσουν!

X