Σάββατο 4 Μαρτίου και το καθιερωμένο μάθημα στη Lidl Food Academy, αφορούσε ιδιαίτερες μοναστηριακές αυθεντικές συνταγές από το Άγιο Όρος.

Όπως εξήγησε ο Chef της Ακαδημίας, η Αγιορείτικη κουζίνα είναι λιτή και γευστική. Βασίζεται στα λαχανικά, τα όσπρια και ό,τι προσφέρει η θάλασσα που περιβάλλει το Άγιο Όρος. Οι μοναχοί τρώνε με εγκράτεια και το τραπέζι αποτελείται από αλάδωτα γεύματα.

Οι τυχεροί νικητές που επιλέχθηκαν μετά από κλήρωση, είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τη μοναδική αυτή κουζίνα από πρώτο χέρι και να μαγειρέψουν τις νόστιμες και εύκολες συνταγές της. Το μενού περιλάμβανε:

Σφουγγάτο, ένα είδος πίτας χωρίς φύλλο, με κολοκύθια, την οποία βρίσκουμε σε διάφορες παραλλαγές σε όλη την Ελλάδα.

Μυδοπίλαφο, με ρύζι νυχάκι Θεσσαλονίκης TERRANEA, ελαιόλαδo Εὖ, κατεψυγμένα μύδια Ocean Sea, αλάτι Ιμαλαΐων Deluxe και άλλα υλικά.

Αγιορείτικοι ρεβυθοκεφτέδες με σάλτσα ταχίνι και μέλι: με αποξηραμένα ρεβίθια TERRANEA, αλάτι ΚΥΠΑΡΙ, πιπέρι Kania, αλεύρι Belbake, φυτικό λάδι για το τηγάνισμα Vita Dor, και για τη σάλτσα: ταχίνι Γλυκάνθη και μέλι Γλυκάνθη.

Χριστόψωμο, με αλεύρι χωριάτικο Χρυσός Μύλος, μαγιά Belbake, κανέλα αλεσμένη Kania, σταφίδα Alesto, καρύδι ανάλατο χοντροκομμένο Alesto και αμύγδαλο ανάλατο χοντροκομμένο Alesto και άλλα υλικά.

 Και όλα αυτά με υλικά που βρίσκει κανείς εύκολα στα ράφια οποιουδήποτε Lidl καταστήματος!

X