Χορτοφαγικά και Νόστιμα

By 19/03/2016September 20th, 2016No Comments

Ενδιαφέρον νόστιμο και οπωσδήποτε επίκαιρο ήταν το αντικείμενο των μαθημάτων γευσιγνωσίας, το Σάββατο 19 Μαρτίου, στις εγκαταστάσεις της Lidl Food Academy, Στασικράτους 34, στη Λευκωσία.

Χορτοφαγικά, γευστικά και εύκολα, πιάτα για κάθε γούστο και βαθμό εξοικείωσης με τη μαγειρική, παρουσιάστηκαν στο πλαίσιο των μαθημάτων μαγειρικής της Lidl, ενώ με άξιο οδηγό τον Chef Κωνσταντίνο Πετεβίνο, η ομάδα των τυχερών της κλήρωσης της Lidl μυήθηκε στα μυστικά και τα είδη χορτοφαγίας, και παρασκεύασε εντυπωσιακά πιάτα εκτελώντας χορτοφαγικές, πεντανόστιμες συνταγές.

Ιδιαίτερες και χρηστικές συμβουλές που αφορούσαν στην παρασκευή και την επιλογή των τροφίμων συνόδεψαν το μάθημα.

Η χορτοφαγία είναι τρόπος ζωής που μας καθορίζει, ανέφερε ο Chef Πετεβίνος κατά την εισαγωγική του παρουσίαση. Ακόμα και αν δεν είμαστε πιστοί χορτοφάγοι, χρειαζόμαστε τις περιόδους αποτοξίνωσης και χορτοφαγικής υγιεινής διατροφής, ενώ τα είδη χορτοφαγίας καθορίζονται ανάλογα με τις τροφές που επιλέγουμε να συμπεριλάβουμε ή να αποκλείσουμε από το καθημερινό μας διαιτολόγιο.

Στην άνετη και πολύ καλά οργανωμένη κουζίνα της Lidl Food Academy, οι τυχεροί της κλήρωσης της Lidl χωρίστηκαν σε μικρότερες ομάδες, ανάλογα με τα χορτοφαγικά τους ενδιαφέροντα.

Με την καθοδήγηση του Chef Κωνσταντίνου Πετεβίνου και του βοηθού του, οι ομάδες δημιούργησαν απολαυστικά χορτοφαγικά πιάτα, για την εκτέλεση των οποίων, τους δόθηκαν τα απαραίτητα υλικά, από τα ράφια της Lidl.

Στο μάθημα παρουσιάστηκαν και εκτελέστηκαν οι Συνταγές:

 

 

Ενδιαφέρον νόστιμο και οπωσδήποτε επίκαιρο ήταν το αντικείμενο των μαθημάτων γευσιγνωσίας, το Σάββατο 19 Μαρτίου, στις εγκαταστάσεις της Lidl Food Academy, Στασικράτους 34, στη Λευκωσία.

Χορτοφαγικά, γευστικά και εύκολα, πιάτα για κάθε γούστο και βαθμό εξοικείωσης με τη μαγειρική, παρουσιάστηκαν στο πλαίσιο των μαθημάτων μαγειρικής της Lidl, ενώ με άξιο οδηγό τον Chef Κωνσταντίνο Πετεβίνο, η ομάδα των τυχερών της κλήρωσης της Lidl μυήθηκε στα μυστικά και τα είδη χορτοφαγίας, και παρασκεύασε εντυπωσιακά πιάτα εκτελώντας χορτοφαγικές, πεντανόστιμες συνταγές.

Ιδιαίτερες και χρηστικές συμβουλές που αφορούσαν στην παρασκευή και την επιλογή των τροφίμων συνόδεψαν το μάθημα.

Η χορτοφαγία είναι τρόπος ζωής που μας καθορίζει, ανέφερε ο Chef Πετεβίνος κατά την εισαγωγική του παρουσίαση. Ακόμα και αν δεν είμαστε πιστοί χορτοφάγοι, χρειαζόμαστε τις περιόδους αποτοξίνωσης και χορτοφαγικής υγιεινής διατροφής, ενώ τα είδη χορτοφαγίας καθορίζονται ανάλογα με τις τροφές που επιλέγουμε να συμπεριλάβουμε ή να αποκλείσουμε από το καθημερινό μας διαιτολόγιο.

Στην άνετη και πολύ καλά οργανωμένη κουζίνα της Lidl Food Academy, οι τυχεροί της κλήρωσης της Lidl χωρίστηκαν σε μικρότερες ομάδες, ανάλογα με τα χορτοφαγικά τους ενδιαφέροντα.

Με την καθοδήγηση του Chef Κωνσταντίνου Πετεβίνου και του βοηθού του, οι ομάδες δημιούργησαν απολαυστικά χορτοφαγικά πιάτα, για την εκτέλεση των οποίων, τους δόθηκαν τα απαραίτητα υλικά, από τα ράφια της Lidl.

Στο μάθημα παρουσιάστηκαν και εκτελέστηκαν οι Συνταγές:

 

 

Fascinating, delicious and undoubtedly well-timed was the food tasting lesson at Lidl Food Academy on 34, Stasikratous Street in Nicosia on Saturday, March 19.

Vegan, easy and delicious dishes for all tastes and cooking skills, were presented within the framework of Lidl cooking lessons, during which Chef Konstantinos Petevinos guided lucky winners of Lidl draw to the secrets of cooking tasty vegan recipes.

Handy tips on how to select and prepare vegan food was also part of the lesson.

Vegan eating is a way of life that defines us, said Chef Petevinos in his opening address. Even if we are not strictly vegetarian we are in need of detoxification periods and of vegetarian healthy nutrition. At the same time, a vegetarian or vegan diet is determined by what we choose to include or exclude from our daily food intake.

In Lidl Food Academy’s comfortable and well organized kitchen, the lucky participants were divided into smaller teams depending on what vegetarian recipes they were interested in.

Under the guidance of Chef Konstantinos Petevinos and his assistant, the teams prepared delicious vegetarian dishes, the required ingredients of which came out of Lidl shelves.

In this Seminar was presented the following recipes: 

  • Crunchy phyllo dough pastries filled with vegetables and pineapple sauce
  • Tomato meatballs with Indian chutney sauce
  • Rolled vegetable lasagna filled with cashew cream
  • Vegetable tempura with homemade sweet and sour sauce
  • Peanut butter pie with chocolate and date crust
  • Chocolate mousse with avocado, banana and honey

 

Preparation and presentation of vegetarian dishes was an extremely interesting experience, the outcome superb, and the proud cooks duly honoured the dishes!

Tea and refreshing juices, as well as good wine, perfectly accompanied vegetarian cuisine which was a memorable experience provided by this superb Lidl Food Academy cooking Lesson.   

Don’t forget, all the ingredients needed to make all these vegetarian dishes are to be found at your nearby Lidl!

 

X