Η ομορφότερη εποχή του χρόνου είναι γεμάτη χρώματα, αρώματα, γεύσεις και υλικά που μας δίνουν πολύ καλές ιδέες για να εντυπωσιάσουμε τους αγαπημένους μας

Θέλουμε δεν θέλουμε, αυτή την περίοδο του χρόνου που πλησιάζει και το Πάσχα, η διάθεσή μας αλλάζει. Λίγο ο καιρός που βελτιώνεται, η θερμοκρασία που ανεβαίνει, η φύση που αναγεννάται, οι μαγευτικές εικόνες που δημιουργούνται γύρω μας αλλάζουν την ψυχολογία και ανεβάζουν τη διάθεσή μας. Ο καταγάλανος, καθάριος ανοιξιάτικος ουρανός μάς κάνει πιο δημιουργικούς, με περισσότερη ενέργεια και διάθεση. Αυτές τις εικόνες και τα συναισθήματα νιώθουμε, πιστεύω, οι περισσότεροι από εμάς λίγο πριν τον Απρίλιο και αναζητάμε παράλληλα νέες ιδέες και υλικά για την κουζίνα και το τραπέζι μας.

Με αυτές τις σκέψεις, πήρα το καροτσάκι μου αυτή την εβδομάδα αφού πρώτα μελέτησα καλά το τελευταίο φυλλάδιο προσφορών της Lidl Κύπρου με τις μοναδικές κάθε φορά προσφορές της στα προϊόντα της. Πολλές φορές, μάλιστα, παίρνω πολλές ιδέες για το πώς θα διαμορφώσω την διατροφή μου της εβδομάδας ή σκέφτομαι διάφορες συνταγές που μπορώ να φτιάξω στο σπίτι, είτε ακόμα εμπνέομαι για ένα τραπέζι για φίλους ή ένα απογευματινό καφέ στην βεράντα τώρα που αλλάζει κι ο καιρός.

Κρατώντας ανά χείρας το φυλλάδιο, περιπλανιέμαι στους διαδρόμους της Lidl της γειτονιάς μου αναζητώντας τα προϊόντα που είναι μεν σε πολύ καλές τιμές (ευτυχώς), με ενέπνευσαν και θέλω οπωσδήποτε να τα προμηθευτώ. Εκείνο που πρώτο-πρώτο είπα στο εαυτό μου πως θα βάλω στο καρότσι μου είναι εκείνα τα πολύχρωμα προϊόντα που λάτρεψα από τη σειρά Belbake. Ξετρελάθηκα, δεν ήξερα τι να πρωτοδιαλέξω. Πρόκειται για προϊόντα χρήσιμα σε συνταγές ζαχαροπλαστικής που τα βρίσκεις εύκολα και οικονομικά στα ράφια της Lidl αυτή την εβδομάδα. Πήρα την αμυγδαλόπαστα για να εμπνευστώ, τα κομματάκια σοκολάτας για να φτιάξω εκείνα τα εύκολα μπισκότα μαζί με το μείγμα μπαχαρικών για μπισκότα, καρύδα τριμμένη για να τα γαρνίρω μαζί με φουντούκια ψημένα και αλεσμένα. Η συγκεκριμένη σειρά θα σας δώσει πολλές ιδέες μόνο και μόνο από τα υλικά που θα βρείτε όπως ζαχαρόπαστα, ζαχαρωτά για στολισμό ίσως μερικών cupcakes, χρώματα ζαχαροπλαστικής, άρωμα βανίλιας και πολλά άλλα.

Σκεφτείτε πόσα ανοιξιάτικα γλυκά μπορείτε να δημιουργήσετε χρησιμοποιώντας προϊόντα της σειράς Belbake. Αυτή την περίοδο όμως, ταιριάζουν πολύ τα ροζέ κρασιά συντροφιά με ένα περιποιημένο platter. Αυτό σκέφτηκα μόλις είδα τις απίστευτες προσφορές σε προϊόντα Deluxe. Δεν μπόρεσα να αντισταθώ στο τυρί με τρούφα, στο μαλακό τυρί, στην αγαπημένη μου μορταδέλα με τρούφα και φυστίκι αλλά και στην ποικιλία αλλαντικών. Αμέσως, δημιούργησα στο μυαλό μου ένα πλούσιο platter με τα πιο πάνω, στο οποίο θα προσθέσω κυπριακό χαλλούμι Νώμα που είναι σε προσφορά, κάσιους και βραζιλιάνικα καρύδια.

Και επειδή το Πάσχα πλησιάζει, τα πασχαλινά βρήκαν θέση στα ράφια της Lidl Κύπρου με έκπτωση σε αρκετά προϊόντα Favorina και έτσι για το καλό, πήρα τα αγαπημένα μου σοκολατένια αβγά αλλά και τα υπέροχα σοκολατάκια με καραμέλα.

Πραγματικά, χαίρομαι κάθε φορά που ξεφυλλίζω τα φυλλάδια προσφορών της Lidl Κύπρου αλλά αυτή τη φορά, λίγο που μπήκε η άνοιξη, λίγο που άρχισε να μυρίζει καλοκαίρι, λίγο που πλησιάζει Πάσχα, η χαρά μου ήταν ακόμα περισσότερη με τις προσφορές που πέτυχα, τα προϊόντα που έδωσαν τόσες ιδέες για το σπίτι χωρίς βέβαια να ξοδέψω πολλά λεφτά. Δεν σας κρύβω πως ανυπομονώ και για τις φλαούνες που είδα πως ήδη αυτή την εβδομάδα, υπάρχει προσφορά σε βασικά υλικά παρασκευής του λατρεμένου εδέσματος της Λαμπρής στην Κύπρο.

Μιχάλης Χριστοδούλου / @thecypriottraveler
X