Οι όμορφες μέρες του Απρίλη μάς βρίσκουν στις ανθισμένες μας βεράντες με φίλους, καλό κρασί και εκλεκτά τσιμπήματα

Τα ανοιξιάτικα απογεύματα αυτής της περιόδου έχουν τα αρώματα των πρώτων ανθών της εποχής. Τα μπαλκόνια μας γεμίζουν ξανά με χρώματα με τα πρώτα λουλούδια της εποχής να ξεπηδούν με θάρρος από τις στοιχισμένες μας γλάστρες στις βεράντες ενώ η μέρα μεγαλώνει και η θερμοκρασία μάς επιτρέπει να απολαμβάνουμε την ομορφιά της άνοιξης σε εξωτερικούς χώρους.

Αυτή την περίοδο αποφάσισα να ανοίξω ξανά το μπαλκόνι μου, να πλύνω μαξιλάρες, έπιπλα, να φυτέψω τα πρώτα κρινάκια και άλλα λουλούδια εποχής που πήρα από το Lidl Κύπρου και να διοργανώνω την πρώτη οινοποσία για το καλό της σεζόν. Αυτό γίνεται κάθε χρόνο τέτοια εποχή όπου μαζευόμαστε μία παρέα φίλων στη βεράντα μου και κάνουμε προπόσεις για το καλοκαίρι και τα ταξίδια που έρχονται.

Καθώς περιφερόμουν αμέριμνος με το καρότσι μου στους διαδρόμους της Lidl Κύπρο είδα την καταπληκτική σειρά των τυριών της Milbona σε προσφορά. Δεν πίστεψα πως ήταν κάποιο σημάδι αλλά ήμουν σίγουρος πως θα έκανα πολύ καλές αγορές και ένα μοναδικό cheese platter που θα εντυπωσίαζα τους φίλους μου εγκαινιάζοντας τη θερινή σεζόν στο μπαλκόνι μου πίνοντας δροσερά λευκά κρασιά και χαζολογώντας για το καλοκαιράκι που περιμένουμε πώς και πώς.

Χωρίς δεύτερη σκέψη έβαλα στο καρότσι μου πρώτο πρώτο το αγαπημένο μου της σειράς το Milbona Selection τυρί με καρύδια. Να σας πω και την αλήθεια δεν με νοιάζει καθόλου αν ταιριάζει ή όχι με το κρασί. Το αγαπώ, το απολαμβάνω και σίγουρα οι φίλοι μου θα το λατρέψουν. Σίγουρα όμως το σωστά παγωμένο λευκό θέλει το κατάλληλο τυρί για να δημιουργήσει στον ουρανίσκο μας εκείνη την μαγεία γεύσης και επίγευσης. Μαζί με το τυρί με καρύδια πήρα το μπλε τυρί που θα το συνοδεύσω με μαρμελάδα σύκο και φυσικά τα κριτσίνια Χρυσό Μύλος. Θα ήθελα και μία πιο πικάντικη γεύση που λατρεύω με το κρασί, γι’ αυτό χάρηκα που είδα το τυρί με τσίλι αλλά και το τυρί με μαύρο πιπέρι. Δεν θα μπορούσε φυσικά να λείπει ένα Milbona Gouda αλλά και το τυρί με πέστο βασιλικού, με έντονο πράσινο χρώμα.

Αυτό το πρώτο cheese platter της σεζόν θα είναι σίγουρα υπερπαραγωγή και θα εντυπωσιάσει την παρέα μου που θα μαζευτούμε το απόγευμα στη βεράντα μου. Έβαλα μαζί ξηρά φρούτα, ξηρούς καρπούς, αλατισμένα αμύγδαλα και φουντούκια αλλά δεν μπόρεσα να αντισταθώ στις φράουλες.

Όσο για το κρασί, επέλεξα δύο λευκά που είναι σε προσφορά. Ανάλαφρα, αρωματικά που ταιριάζουν απόλυτα με την εποχή και φυσικά τα τυριά που πήρα και τις οξύτητές τους. Το πρώτο λευκό είναι το Puglia ένας λευκός ιταλικός οίνος που καταναλώνεται φρέσκο και πολύ εύκολα. Το δεύτερο που θα βγάλω στη βεράντα είναι ένα Chevalier de Fauvert λευκό ξηρό Sauvignon Blanc που προτιμώ ιδιαίτερα. Δροσερό, ευκολόπιοτο και αφήνει μία ιδιαίτερη επίγευση σε συνδυασμό με το υπέροχό μου cheese platter.

Η άνοιξη και οι στιγμές της, η φύση που ανθίζει ξανά, οι φίλοι που ανταμώνουμε πάλι σε εξωτερικούς χώρους πια την κάνουν την αγαπημένη μου. Η εποχή της προσμονής του καλοκαιριού και της ανεμελιάς, των ταξιδιών και των διακοπών. Για όλα αυτά θα τσουγκρίσουμε και πάλι τα ποτήρια μας με την παρέα και θα μπούμε δυναμικά στη νέα σεζόν που μας έρχεται!

Μιχάλης Χριστοδούλου / @thecypriottraveler

 

 

 

 

X