Με αφορμή την Παγκόσμια μέρα Καρκίνου 4 Φεβρουαρίου, η Lidl Cyprus έδειξε και πάλι το κοινωνικό της πρόσωπο αφιερώνοντας το μάθημα στη Lidl Food Academy στην πρόληψη του καρκίνου μέσα από την σωστή διατροφή. Με την παρουσία μελών του Αντικαρκινικού Συνδέσμου Κύπρου, σε μια προσπάθεια να ευαισθητοποιήσει όσο περισσότερους μπορεί συζητήθηκαν οι τρόποι αντιμετώπισης αλλά και πρακτικές που μπορούν να μειώσουν ή και να αποτρέψουν την εμφάνισή του.

Όπως εξήγησε η Δρ.Νατάσα Παπαηρακλέους, κλινική διαιτολόγος, διατροφολόγος, που κλήθηκε στο ξεχωριστό αυτό ‘’μάθημα’’ της Lidl Food Academy «Ο καρκίνος σήμερα, σε μεγάλο βαθμό είναι ιάσιμος και αυτό οφείλεται στην πρόληψη, την έγκαιρη διάγνωση και τη θεραπεία, που τις τελευταίες δεκαετίες έχει βελτιωθεί σημαντικά.

Πώς βοηθά η διατροφή στην πρόληψη του καρκίνου;

Λιγότερο αλκοόλ, περισσότερη κίνηση, διατήρηση σταθερού βάρους, πολλά και φρέσκα λαχανικά, όχι κόκκινο κρέας, πολλές φυτικές ίνες, όσπρια και λιγότερο αλάτι.

Και φυσικά έλεγχος στην ποιότητα των προϊόντων που χρησιμοποιούμε στη καθημερινή μας διατροφή.

Μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας της Δρ. Παπαηρακλέους, ακολούθησε η παρουσίαση και εκτέλεση εξειδικευμένου μενού που αφορούσε σε εύγεστα, υγιεινά, αντιοξειδωτικά ποτά και τροφές :

 

  • Χούμους γλυκοπατάτας σερβιρισμένο με τσιπς τορτίγιας από ρεβίθια
  • Λεμονάτα φιλετάκια κοτόπουλο στο φούρνο με σάλτσα πίρι-πίρι
  • Συνοδευτική πολύχρωμη σαλάτα με ντρέσινγκ μουστάρδας και μέλι
  • Συνοδευτικό αρωματικό ρύζι με σαφράν και κουκουνάρι
  • Aρωματικό νερό αποτοξίνωσης με φρούτα, μπαχαρικά και μυρωδικά

 

Οι παριστάμενοι ενθουσιάστηκαν. Με την καθοδήγηση του Chef της Lidl Food Academy και με τις επισημάνσεις της Δρ. Παπαηρακλέους διαπίστωσαν ότι μπορούν να δημιουργήσουν εξαιρετικές γεύσεις χρησιμοποιώντας υγιεινά υλικά και προϊόντα που εύκολα βρίσκονται στο διπλανό μας κατάστημα Lidl.

X