Σε γεύσεις εξωτικές από την Ασία και την Άνω Ανατολή αφιερώθηκε το Σάββατο, 26 Φεβρουαρίου 2016, στη Lidl Food Academy, Στασικράτους 34, στη Λευκωσία!

Με την καθοδήγηση του Chef Κωνσταντίνου Πετεβίνου οι τυχεροί της κλήρωσης της Lidl μυήθηκαν στα μυστικά και στην παρασκευή γευστικών πιάτων από την ασιατική κουζίνα.

Ο Chef Πετεβίνος με την αγάπη του για την καλή μαγειρική που συνδυάζει τις σωστές γεύσεις με τον σωστό τρόπο παρασκευής, παρουσίασε τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της «ασιατικής κουζίνας» που αφορά σε μια μεγάλη περιοχή του κόσμου και περιλαμβάνει την Ινδία, το Πακιστάν, το Βιετνάμ, την Κίνα αλλά και την Ιαπωνία.

Όπως είπε εισαγωγικά, πρόκειται για μια κουζίνα ιδιαίτερα νόστιμη και υγιεινή, πλούσια σε λαχανικά, πολλά και φρέσκα αρωματικά, χωρίς ιδιαίτερα λιπαρά. Συνδυάζει τις πρωτεΐνες των κρεατικών με τις φυτικές ίνες των λαχανικών και το άμυλο του ρυζιού ή των νουντλς, που σχεδόν πάντα συνοδεύουν τα φαγητά, προσφέροντας την απαιτούμενη διατροφική ισορροπία στον ανθρώπινο οργανισμό. Η κουζίνα της κάθε περιοχής έχει τα δικά της χαρακτηριστικά που εξαρτώνται από τα ιδιαίτερα υλικά, αλλά και τις επιρροές που δέχτηκαν στο πέρασμα των αιώνων.

 

Στο μάθημα παρουσιάστηκαν και εκτελέστηκαν οι Συνταγές:

 

Στην άνετη και πολύ καλά οργανωμένη κουζίνα της Lidl Food Academy, οι τυχεροί συμμετέχοντες χωρίστηκαν σε ομάδες ανάλογα με την συνταγή που τους ενδιέφερε, τους δόθηκαν τα απαραίτητα για την εκτέλεση της συνταγής υλικά Lidl και με την καθοδήγηση του Chef Κωνσταντίνου Πετεβίνου και του βοηθού του, έφεραν την «ασιατική κουζίνα» σε αριστοτεχνικά πιάτα με απολαυστικές γεύσεις.

Και όλα αυτά σε μια χαρούμενη ατμόσφαιρα, με εξαιρετικό κέφι και διάθεση δημιουργίας!

Όταν τελείωσε το μαγείρεμα και το στήσιμο των πιάτων, οι παρασκευαστές τους τα τίμησαν δεόντως, εξαίροντας τα χρώματα, τους συνδυασμούς και τις νόστιμες γεύσεις της «ασιατικής κουζίνας» που οι ίδιοι ετοίμασαν.

Δροσεροί χυμοί και ποτά πρόσθεσαν κέφι και συνόδευσαν αρμονικά την «ασιατική κουζίνα» και την εξαιρετική εμπειρία συμμετοχής στο ιδιαίτερο αυτό Μάθημα μαγειρικής της Lidl Food Academy.

Και όπως είναι γνωστό, όλα τα υλικά που χρειάζονται για την παρασκευή γνωστών πιάτων της «ασιατικής κουζίνας» βρίσκονται στα ‘διπλανά’ μας Lidl!

 

 

X