Προψημένα νωπά προϊόντα από κυπριακές φάρμες

Φέτος, ανάμεσα στους ομιλητές του Lidl Wellenes Camp 2022 τον περασμένο Οκτώβριο στον Αγρό γνώρισα και την Αναστασία Μηνά. Πρόκειται για μία γυναίκα που τα τελευταία οκτώ χρόνια τόσο η ίδια όσο ο σύζυγος και τα παιδιά της ακολουθούν την vegan διατροφή που δεν περιορίζεται μόνο στο πλαίσιο της τροφής αλλά την ακολουθούν και ως τρόπο και ως φιλοσοφία ζωής. Από την Αναστασία έμαθα πολλά και προβληματίστηκα τόσο σε θέματα πριβάλλοντος, υγείας αλλά και ευημερίας των ζώων.

Επηραζόμενος από τις συζητήσεις μαζί της και την ομιλία που πραγματοποίησε στο Lidl Wellness Camp εκείνο το διήμερο ευεξίας στον Αγρό είπα στον εαυτό μου πως θα προσπαθήσω όσο μπορώ τουλάχιστον να μειώσω το κρέας από την καθημερινή μου διατροφή βρίσκοντας εναλλακτικούς τρόπους για να αντικαταστήσω την πρωτεΐνη του κρέατος.

Διασχίζοντας τον διάδρομο με τα ψυγεία κρεατικών της LIDL Κύπρου ανακάλυψα με μεγάλη μου έκπληξη δύο προϊόντα για τα οποία μου είχε μιλήσει και η Αναστασία. Με έκπληξή μου λοιπόν συνειδητοποίησα πως η LIDL Κύπρου έχει εισάγει στα καταστήματά της Vegan Nuggets και Vegan Burgers. Πρόκειται μάλιστα για την μοναδική εταιρεία στην κυπριακή αγορά που προσφέρει τέτοιους κωδικούς νωπούς στους καταναλωτές.

Πρόκειται για ένα πολύ καλό τρόπο ώστε να εξυπηρετηθούν άνθρωποι όπως η Αναστασία και η οικογένειά της που δεν καταναλώνουν ζωικής πρέλευσης προϊόντα και αναζητούν εναλλακτικές μορφές κρέατος. Παράλληλα, αυτά τα δύο νέα προϊόντα της LIDL Κύπρου θα δώσουν και σε μένα την ευκαιρία να βάλω κάτι εναλλακτικό του κρέατος στο ψυγείο μου. Παράλληλα, όμως, αυτή την περίοδο, από τις 15 Νοεμβρίου αρχίζει η περίοδος της νηστείας των Χριστουγέννων και αυτά τα προϊόντα θα εξυπηρετήσουν τις ανάγκες πολλών καταναλωτών που επιλέγουν να νηστέψουν αυτή την εποχή μέχρι και την ημέρα γέννησης του Χριστού.

Χωρίς δεύτερη σκέψη έβαλα στο καρότσι μου τα προψημένα vegan μπιφτέκια που είναι φτιαγμένα από μπιζέλι τα οποία μπορείτε να τα ζεστάνετε στον φούρνο για με 10 με 12 λεπτά ή στο τηγάνι για 2 με 3 λεπτά. Πρόκειται για φρέσκο νωπό προϊόν από κυπριακές φάρμες όπως ακριβώς και τα vegan nuggets που είναι φταιγμένα από φάβα και ρύζι. Τόσο οι συσκεασίες των μπιφτεκιών όσο και των nuggets διαθέτουν την σήμανση που μας υποδεικνύει ότι πρόκειται για συσκεασίες καλής ανακυκλωσιμότητας.

Τα δύο αυτά νέα προϊόντα της LIDL Κύπρου μας αποδεικνύουν άλλη μία φορά πως η εταιρεία εργάζεται εντατικά με σκοπό να κάνεις τις διαδικασίες και τα προϊόντα της πιο βιώσιμα, λαμβάνοντας παράλληλα υπόψη τις κοινωνικές και περιβαλλοντικές πτυχές. Πρόκειται για προϊόντα αποτελούμενα από φυτικές πρωτεΐνες, υγιεινά δηλαδή υποκατάστατα του κρέατος τα οποία έχουν λιγότερες εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα κατά την παραγωγή σε σχέση με τα συμβατικά προϊόντα κρέατος και παράγονται στην Κύπρο. Τα Vegan nuggets παρασκευάζονται από φάβα & ρύζι και τα Vegan burgers από μπιζέλι.

Πρόκειται για δύο νέα προϊόντα που μαγειρεύονται πολύ εύκολα και γρήγορα είναι πολύ εύγευστα και σου προσφέρουν ένα ιδανικό υποκατάστατο του κρέατος αν θέλετε να ακολουθήσετε τόσο μία vegan ή vegetarian διατροφή όσο κι αν θέλετε να τα βάλετε στη διατροφή σας κατά την περίοδο της νηστείας ή ακόμα κι επιθυμείτε να μειώσετε το κρέας ή απλά να τα απολαμβάνετε σε κάποιο από τα γεύματα της ημέρας.

Μπορείτε να τα συνοδεύσετε με πατάτες, σαλάτα ακόμα και σε σάντουτις. Πρόκειται για μία εύκολη, θρεπτική και υγιεινή λύση στην καθημερινή μας διατροφή.

Μιχάλης Χριστοδούλου / @thecypriottraveler
X