Λίγες μέρες πριν το Πάσχα και η Lidl Food Academy γέμισε μυρωδιές, παράδοση, ήθη και έθιμα από την Ελλάδα και την Κύπρο μας. Σε απόλυτα πασχαλινή διάθεση ο σεφ Κωνσταντίνος Πετεβίνος και οι βοηθοί του έδωσαν στους τυχερούς που παρευρέθηκαν από Πάφο, Λευκωσία και Λεμεσό στο μάθημα μαγειρικής το Σάββατο 13 Απριλίου,  έξυπνες ιδέες για ένα εντυπωσιακό γιορτινό τραπέζι.

Μοναδικές πασχαλινές γεύσεις από όλη την Ελλάδα έφτασαν στην Ακαδημία μας, όπως πάντα με πρωτότυπες συνταγές του σεφ. Το μάθημα αυτό ταξίδεψε τους παρευρισκόμενους σε όλη την Ελλάδα και τους παρουσίασε αυθεντικές συνταγές που είναι συνυφασμένες με ήθη και έθιμα διαφόρων περιοχών.

Το μάθημα ξεκίνησε με τη συνταγή της πρεβεζάνικης πασχαλινής κιμαδόπιτας με χωριάτικο χειροποίητο φύλλο που παρασκευάστηκε από τους μαθητευόμενους με κοσκινισμένο χωριάτικο, για όλες τις χρήσεις αλεύρι Χρυσός Μύλος. Οι πίτες είναι σήμα κατατεθέν της Ηπειρώτικης γαστρονομίας και ειδικότερα την εορταστική περίοδο.  Η δεύτερη συνταγή ήταν μια συνοδευτική σαλάτα με πασχαλινά αβγά και αρωματικό ντρέσινγκ από ξίδι μήλου Deluxe. Μια σαλάτα που αγαπήθηκε από τις νεότερες γενιές των αστικών περιοχών. Τέλος τα σπιτικά Καλτσουνάκια με μια μοναδική γέμιση από αναρή ανάλατη Γαλπο και μέλι Γλυκάνθη που ταξίδεψαν γευστικά τους πάντες στις ομορφιές της Κρήτης.

Χαρακτηριστικές γαστρονομικές απολαύσεις έδωσαν την ευκαιρία στους τυχερούς όχι μόνο να εντυπωσιαστούν αλλά και να επιστρέψουν στο σπίτι τους και να  εντυπωσιάσουν με την πρωτοτυπία και αυθεντικότητα ενός Πασχαλινού τραπεζιού γεμάτο από αρώματα της Ελλάδας!

Μπορείτε και εσείς να βρείτε όλες τις συνταγές του μαθήματος στην ιστοσελίδα της Lidl Food Academy www.lidlfoodacademy.com.cy καθώς και να δηλώσετε συμμετοχή στα επόμενα μαθήματα για να αποκτήσετε αυτή τη μοναδική εμπειρία, γιατί όπως λέει και ο σεφ της Ακαδημίας “ Η κουζίνα είναι η καρδιά του σπιτιού μας”.

 

X