23 Ιουλίου 2022

9:00
Άλλο ένα όμορφο πρωινό Σαββάτου στην Ακαδημία και οι καλεσμένοι μας άρχισαν να καταφτάνουν. Το σημερινό σεμινάριο είναι αφιερωμένο στην κουζίνα της Καραϊβικής!

Κερνάμε καφέ και πρωινό για την απαραίτητη ενέργεια και ο σεφ ξεκινά την παράδοση του μαθήματος!  

10:00
Αφού ο σεφ μας έκανε μια εισαγωγή στην κουλτούρα της όμορφης θαλάσσιας περιοχής της Καραϊβικής και τις επιρροές της κουζίνας της, οι συμμετέχοντες ξεκινούν τις συνταγές!
Ξεκινάμε φτιάχνοντας τηγανιτές μπανάνες Αντιλλών! Αυτές οι ιδιαίτερες μπανάνες μοιάζουν με φρούτο αλλά μαγειρεύονται σαν λαχανικό και είναι πολύ δημοφιλείς σε όλες τις χώρες της περιοχής, ενώ συχνά τις βρίσκουμε σαν street food σε μαγειρεία του δρόμου.
10:30
Συνεχίζουμε με μια κλασική συνταγή από την Τζαμάικα. Φτιάχνουμε Κοτόπουλο «τζερκ» με ρύζι καρύδας, ένα πολύ γευστικό και πικάντικο πιάτο. Τα αρώματα και οι γεύσεις της Καραϊβικής έχουν ενθουσιάσει τους συμμετέχοντες μας που ανυπομονούν να απολαύσουν τις δημιουργίες τους! 

 

11:30

Το επόμενο πιάτο είναι πολύ ιδιαίτερο. Ψάρι με πολέντα και μπάμιες από τα Μπαρμπάντος! Το αυθεντικό πιάτο φτιάχνεται με χελιδονόψαρο αλλά επειδή είναι αρκετά δυσεύρετο, το αντικαταστήσαμε με λαβράκι φιλέτο που είναι εξίσου νόστιμο! 

12:30
Για το γλυκό κλείσιμο του σεμιναρίου, ο σεφ μας έδειξε την πουτίγκα ψωμιού «Pudin de pan». Ένα γλυκό διαδεδομένο σε όλη την Καραϊβική με μικρές παραλλαγές. Εμείς ετοιμάσαμε την Κουβανέζικη εκδοχή του!
13:30
Ήρθε επιτέλους η στιγμή που οι συμμετέχοντες περίμεναν από το πρωί, να απολαύσουν όλοι μαζί τα εύγευστα πιάτα που ετοίμασαν! Η Ακαδημία μας γεμίζει με χαμόγελα, αρώματα και γεύσεις!

Συνταγές Σεμιναρίου

Κοτόπουλο «τζερκ» με ρύζι καρύδας

Τηγανιτές μπανάνες Αντιλλών

Ψάρι με πολέντα και μπάμιες “Flying Fish and Coucou”

Φωτογραφίες Σεμιναρίου

X