17 Δεκεμβρίου 2022

9:00
Είναι ένα όμορφο, γιορτινό πρωινό Σαββάτου στη Lidl Food Academy και υποδεχόμαστε τους συμμετέχοντες με φρεσκοαλεσμένο καφέ και πρωινό. Ακολουθεί η παράδοση του μαθήματος από τον σεφ μας για τις πρωτοχρονιάτικες συνταγές που θα φτιάξουμε σήμερα!
09:30
H παράδοση τελείωσε και οι συμμετέχοντες αρχίζουν να ετοιμάζουν τις σημερινές δημιουργίες υπό τις οδηγίες του σεφ Πετεβίνου! Ξεκινάμε χαλαρά, με την παρασκευή του ιδανικού ποτού καλωσορίσματος για το πρωτοχρονιάτικο δείπνο, του Μπελίνι!
10:00
Συνεχίζουμε με ένα ορεκτικό με ονομασία Τιμπάλ. Κατάγεται από τη Γαλλία και την Ιταλία και οι παραλλαγές του είναι πάμπολλες. Ο σεφ μας έδειξε ένα πεντανόστιμο Τιμπάλ Καπνιστού Σολομού με γαρίδες, αβοκάντο, ξινόκρεμα και άνηθο.
11:00
Στη συνέχεια περνάμε στο κυρίως πιάτο και ένα εντυπωσιακό φιλέτο φασιανού σε σάλτσα αχλαδιού και κόκκινο κρασί. Σερβίρεται με πατάτες ογκρατέν και κόκκινο λάχανο με μια σάλτσα από μήλο και μούρα του δάσους. Οι μυρωδιές που πλημμύρισαν την Ακαδημία μας έχουν ενθουσιάσει τους συμμετέχοντες μας, που ανυπομονούν να δοκιμάσουν τις παρασκευές τους!
12:00
Πρωτοχρονιάτικο δείπνο χωρίς γλυκά δεν γίνεται, έτσι για τέλος αφήσαμε τα επιδόρπια! Ο σεφ μας παρουσιάζει πώς να φτιάξουμε ένα υπέροχο αρωματικό βούτυρο με μούρα του δάσους και εστραγκόν που σίγουρα θα εντυπωσιάσει κάθε καλεσμένο! Στη συνέχεια ετοιμάζουμε υπέροχα, γιορτινά, ατομικά cheesecake με βάση από μελομακάρονα και νότες από πορτοκάλι και καρύδια Pecan.
13:30
Ακόμα ένα υπέροχο σεμινάριο έφτασε στο τέλος του με τους προσκεκλημένους μας να απολαμβάνουν όλες τις υπέροχες δημιουργίες τους στην τραπεζαρία της Ακαδημίας! Σίγουρα πήραν αρκετές ιδέες για να εντυπωσιάσουν και τους δικούς τους καλεσμένους την Πρωτοχρονιά!

Συνταγές Σεμιναρίου

Τιμπάλ Καπνιστού Σολομού με γαρίδες

Φιλέτο φασιανού σε σάλτσα αχλαδιού και κόκκινο κρασί

Ατομικά cheesecake με μελομακάρονα και πορτοκάλι

Φωτογραφίες Σεμιναρίου

X