Οι μέρες που κουλουριαζόμασταν στον καναπέ μπροστά από ένα τζάκι ή ένα καλοριφέρ έχουν περάσει ανεπιστρεπτί 

Μετράμε αντίστροφα για την αρχή του καλοκαιριού. Ο Μάιος είναι ο μήνας που γινόμαστε ανυπόμονοι αφού αρχίζουμε σιγά σιγά να γευόμαστε το καλοκαιράκι όπου θα ζήσουμε πολλά και ποικίλα πράγματα. Ο καλός καιρός αρχίζει να γίνεται καθημερινότητα σταδιακά, προγραμματίζονται οι πρώτες εξορμήσεις στις παραλίες αλλά ταυτόχρονα ανοίγουμε πόρτες, παράθυρα και μπαλκόνια για να αράξουμε πια στις βεράντες μας.  

Εκεί, στις βεράντες θα κάνουμε τα σχέδια μας για το καλοκαίρι που έρχεται, θα μιλήσουμε με φίλους για νέους προορισμούς που σκεφτόμαστε να επισκεφτούμε και ανταλλάζουμε απόψεις για το αν οι καλύτερες παραλίες της Κύπρου βρίσκονται στην Αγία Νάπα και τον Πρωταρά ή στην Πάφο.  

Αυτές οι στιγμές που βγαίνουμε ξανά στις βεράντες είναι οι πιο αγαπημένες μου αυτή την περίοδο του χρόνου. Μια εποχή που αποφασίζεις να φτιάξεις ξανά το μπαλκόνι σου, να φέρεις καινούργια φυτά, να βάψεις τοίχους, να πλύνεις τα παλιά έπιπλα, να πάρεις νέες μαξιλάρες και να σκεφτείς τι θα βάλεις στο τραπέζι σου για σένα και την παρέα που θα αράξετε ξανά τις νύχτες του Μάη στη βεράντα.  

Οι μέρες που κουλουριαζόμασταν στον καναπέ μπροστά από ένα τζάκι ή ένα καλοριφέρ έχουν περάσει ανεπιστρεπτί. Το τσάι, η ζεστή σοκολάτα και τα ρακόμελα δεν είναι πια καλή ιδέα. Πετάμε κουβέρτες, παλτά και τα σχετικά και ζούμε τη χαλαρότητα σε όλο της το μεγαλείο. Το κόνσπετ αλλάζει τώρα πια γι’ αυτό χαμηλώνουμε τον φωτισμό στη βεράντα, ανάβουμε κεριά και υποδεχόμαστε το καλοκαίρι.  

Περπατώντας στους διαδρόμους της Lidl Κύπρου πήρα αρκετές ιδέες για τα βράδια στη βεράντα που έρχονται. Ως κλασικός φυγόπονος που βαριέμαι να μπαίνω σε πολλές διαδικασίες ανακάλυψα ότι μπορώ να το παίζω αρχηγός του κρέατος παίρνοντας έτοιμο, συσκευασμένο, κομμένο και μαριναρισμένο μπέικον χοιρινό για να να γίνω επιτέλους ο ψήστης που ίσως πάντα ήθελα.  

Η σειρά φρέσκων κρεάτων που βρήκα, επίσης με εξιτάρει στο να το επιχειρήσω φέτος στην βεράντα μου να ψήσω. Αυτή την εποχή θα βρείτε στα ψυγεία της Lidl Κύπρου συσκεασίες mix grill παρακαλώ. Ναι, σωστά διαβάσατε. Γιατί να παιδεύομαι ψάχνοντας κρέατα, κόβοντας και μαρινάροντας αφού υπάρχει έτοιμη συσκευασία που περιλαμβάνει μπιφτέκι, στέικ, μπριζόλα και παϊδάκι μαριναρισμένο για μπάρμπεκιου; Η ιδανική λύση για όλους μας!  

Μαθαίνω πως όσον αφορά την παραγωγή κρέατος η Lidl Κύπρου έχει συγκεκριμένες θέσεις τόσο για τα ζώα, τους χώρους εκτροφής τους αλλά και εμάς τους καταναλωτές αφού διασφαλίζει με αυστηρές προϋποθέσεις την παραγωγή νωπού κρέατος το οποίο θα βρούμε στα ψυγεία της.  

Αυτό τον μήνα, λοιπόν, θα καλέσω τα φιλαράκια, θα φτιάξω ατμόσφαιρα στην βεράντα και θα ετοιμάσω μία γιορτή μπάρμπεκιου με κρεατικά και σαλάτες για ένα μίνι καλωσόρισμα του καλοκαιριού. Έτοιμες φρεσκοκομμένες σαλάτες, συσκευασμένα, νωπά κρέατα που σέβονται τον καταναλωτή, λαχανικά, πατάτες φούρνου και φυσικά παγωμένες μπίρες Argus που τις είδα σε προσφορά αυτή την εβδομάδα. Υπάρχει βέβαια και το κρασάκι, πάντα λευκό για τέτοια δείπνα που πίνεται παγωμένο και δροσερό.  

Αυτές οι στιγμές μας έλειψαν τα δύο προηγούμενα χρόνια λόγω πανδημίας. Τώρα είναι η καλύτερη περίοδος να ανταμώσουμε ξανά, να αράξουμε στις βεράντες και να ονειρευτούμε τις επόμενές μας καλοκαιρινές στιγμές, εντός ή εκτός Κύπρου.  

Μιχάλης Χριστοδούλου / @thecypriottraveler
X