Αφιέρωμα σε γεύσεις με αρώματα Ελλάδας

 

Σάββατο πρωί, 11 Ιουνίου, στις εγκαταστάσεις της Lidl Food Academy, Στασικράτους 34, στη Λευκωσία, ο Chef Κωνσταντίνος Πετεβίνος παρουσίασε στους τυχερούς που επιλέχτηκαν μετά από κλήρωση που πραγματοποιείται στα καταστήματα Lidl, συνταγές από την Ελληνική Κουζίνα, με βασικά υλικά, προϊόντα που βρίσκονται στα ‘διπλανά’ Lidl!

Η ελληνική γαστρονομία έχει παράδοση περίπου 4.000 χρόνων και αποτελεί μέρος της ιστορίας και του πολιτισμού της Ελλάδας, είπε κατά την παρουσίασή του ο Chef Πετεβίνος. Το πρώτο βιβλίο γαστρονομίας γράφτηκε από τον Αρχέστρατο, το 320 π.Χ. Μια από τις συνταγές του περιλαμβάνει λαβράκι καρυκευμένο με σίλφιο και καλυμμένο με γιδοτύρι, κροκέτες τόνου πασπαλισμένες με κύμινο, βουτήματα σκουμπριού σε άρμη, και ξιφία τυλιγμένο σε φύλο συκιάς.

Το σίλφιο βέβαια εξέλειψε, η Ελληνική Κουζίνα στην πάροδο των αιώνων δέχτηκε επιρροές από τις άλλες παραδοσιακές κουζίνες όπως της Ιταλίας, των Βαλκανίων, των λαών της Εγγύς Ανατολής και το βασικότερο από τους Έλληνες της Μικρασίας που ήρθαν πρόσφυγες στη κεντρική και βόρεια Ελλάδα και στα νησιά του Αιγαίου. Η σύγχρονη ελληνική μαγειρική έχει ευρεία χρήση λαχανικών, ελαιόλαδου, δημητριακών, ψαριών, κρασιού και κρέατος (λευκό & κόκκινο). Επίσης, άλλα σημαντικά προϊόντα είναι οι ελιές, το τυρί, οι μελιτζάνες, τα κολοκυθάκια, και το γιαούρτι. Τα κύρια συστατικά των ελληνικών γλυκών είναι οι ξηροί καρποί και το μέλι

Αυτά τα ενδιαφέροντα ανέφερε ο Chef πριν την παρουσίαση του μενού του μαθήματος που περιέλαβε:

Ιδιαίτερες και χρηστικές συμβουλές που αφορούν στην παρασκευή και την επιλογή των κατάλληλων προϊόντων συνόδεψαν το μάθημα, καθώς επίσης οι ιδιαιτερότητες κάποιων προϊόντων όπως ο κρόκος Κοζάνης όπου χρειάζονται  150 λουλούδια για να δώσουν 1γρ. κλωστές σαφράν

Στην άνετη και πολύ καλά οργανωμένη κουζίνα της Lidl Food Academy, οι τυχεροί της κλήρωσης της Lidl χωρίστηκαν σε μικρότερες ομάδες, ανάλογα με τα ενδιαφέροντα τους.

Με την καθοδήγηση του Chef Πετεβίνου και του βοηθού του οι μαθητευόμενοι διέπρεψαν.

Τα πιάτα που παρουσιάστηκαν ήταν πεντανόστιμα και το καλό κρασί που πάντα συνοδεύει τις γαστρονομικές αυτές εμπειρίες δημιούργησαν εξαιρετικό κλίμα και ‘παρειΐστικη’ διάθεση

 

Και είναι γνωστό. Όλα τα υλικά που χρειάζονται για την παρασκευή νόστιμων πιάτων βρίσκονται στα ‘διπλανά’ μας Lidl!

Αφιέρωμα σε γεύσεις με αρώματα Ελλάδας

 

Σάββατο πρωί, 11 Ιουνίου, στις εγκαταστάσεις της Lidl Food Academy, Στασικράτους 34, στη Λευκωσία, ο Chef Κωνσταντίνος Πετεβίνος παρουσίασε στους τυχερούς που επιλέχτηκαν μετά από κλήρωση που πραγματοποιείται στα καταστήματα Lidl, συνταγές από την Ελληνική Κουζίνα, με βασικά υλικά, προϊόντα που βρίσκονται στα ‘διπλανά’ Lidl!

Η ελληνική γαστρονομία έχει παράδοση περίπου 4.000 χρόνων και αποτελεί μέρος της ιστορίας και του πολιτισμού της Ελλάδας, είπε κατά την παρουσίασή του ο Chef Πετεβίνος. Το πρώτο βιβλίο γαστρονομίας γράφτηκε από τον Αρχέστρατο, το 320 π.Χ. Μια από τις συνταγές του περιλαμβάνει λαβράκι καρυκευμένο με σίλφιο και καλυμμένο με γιδοτύρι, κροκέτες τόνου πασπαλισμένες με κύμινο, βουτήματα σκουμπριού σε άρμη, και ξιφία τυλιγμένο σε φύλο συκιάς.

Το σίλφιο βέβαια εξέλειψε, η Ελληνική Κουζίνα στην πάροδο των αιώνων δέχτηκε επιρροές από τις άλλες παραδοσιακές κουζίνες όπως της Ιταλίας, των Βαλκανίων, των λαών της Εγγύς Ανατολής και το βασικότερο από τους Έλληνες της Μικρασίας που ήρθαν πρόσφυγες στη κεντρική και βόρεια Ελλάδα και στα νησιά του Αιγαίου. Η σύγχρονη ελληνική μαγειρική έχει ευρεία χρήση λαχανικών, ελαιόλαδου, δημητριακών, ψαριών, κρασιού και κρέατος (λευκό & κόκκινο). Επίσης, άλλα σημαντικά προϊόντα είναι οι ελιές, το τυρί, οι μελιτζάνες, τα κολοκυθάκια, και το γιαούρτι. Τα κύρια συστατικά των ελληνικών γλυκών είναι οι ξηροί καρποί και το μέλι

Αυτά τα ενδιαφέροντα ανέφερε ο Chef πριν την παρουσίαση του μενού του μαθήματος που περιέλαβε:

Ιδιαίτερες και χρηστικές συμβουλές που αφορούν στην παρασκευή και την επιλογή των κατάλληλων προϊόντων συνόδεψαν το μάθημα, καθώς επίσης οι ιδιαιτερότητες κάποιων προϊόντων όπως ο κρόκος Κοζάνης όπου χρειάζονται  150 λουλούδια για να δώσουν 1γρ. κλωστές σαφράν

Στην άνετη και πολύ καλά οργανωμένη κουζίνα της Lidl Food Academy, οι τυχεροί της κλήρωσης της Lidl χωρίστηκαν σε μικρότερες ομάδες, ανάλογα με τα ενδιαφέροντα τους.

Με την καθοδήγηση του Chef Πετεβίνου και του βοηθού του οι μαθητευόμενοι διέπρεψαν.

Τα πιάτα που παρουσιάστηκαν ήταν πεντανόστιμα και το καλό κρασί που πάντα συνοδεύει τις γαστρονομικές αυτές εμπειρίες δημιούργησαν εξαιρετικό κλίμα και ‘παρειΐστικη’ διάθεση

 

Και είναι γνωστό. Όλα τα υλικά που χρειάζονται για την παρασκευή νόστιμων πιάτων βρίσκονται στα ‘διπλανά’ μας Lidl!

X