Ένα ξεχωριστό μάθημα μαγειρικής –και όχι μόνο– είχαν την ευκαιρία να ζήσουν οι τυχεροί νικητές, μετά από κλήρωση στο Facebook, το Σάββατο 16 Δεκεμβρίου στη Lidl Food Academy, στη Λευκωσία.

Μπαίνοντας πλέον στην τελική ευθεία για την αλλαγή του χρόνου, το μάθημα αφιερώθηκε στην τέχνη του ‘Art de la table’, τη διακόσμηση δηλαδή ενός εορταστικού τραπεζιού, αλλά και σε συνταγές που πρόκειται να εντυπωσιάσουν τους καλεσμένους σας στο πρωτοχρονιάτικο τραπέζι.

Με την άρτια καθοδήγηση του σεφ Πετεβίνου και των βοηθών του, οι συμμετέχοντες δημιούργησαν εντυπωσιακές πιατέλες τυριών και αλλαντικών με προϊόντα αποκλειστικά από τη σειρά Deluxe, και εμπλούτισαν τις γνώσεις τους σχετικά με τα κρασιά που μπορούν ιδανικά να τα συνοδεύσουν.

Στη συνέχεια μαγείρεψαν τραγανή πάπια στον φούρνο, με καραμελωμένα λαχανικά, μουστάρδα και μέλι, συνοδευμένη από σάλτσα μήλου, δαμάσκηνου και γλυκού κάστανου. Το αποτέλεσμα, για άλλη μια φορά μαγευτικό και οι μυρωδιές που ξεπρόβαλαν από τις πόρτες της Ακαδημίας στην οδό Στασικράτους, τράβηξαν αδιαμφισβήτητα την προσοχή των περαστικών.

Το επιδόρπιο, γιορτινή μηλόπιτα με κονιάκ, μανταρίνι και καρύδια, έκλεισε υπέροχα το γεύμα, που συνοδευόταν από καλό κρασί και αστείρευτο κέφι.

X