Ένα εύκολο, γρήγορο και πεντανόστιμο γλυκό με πρωταγωνιστή το απόλυτο φρούτο της εποχής  

Αφήνουμε ημερολογιακά πίσω μας το καλοκαίρι και υποδεχόμαστε το φθινόπωρο. Ο Σεπτέμβρης για μένα είναι όπως ακριβώς και ο Ιανουάριος. Αφήνουμε πίσω μας την καλοκαιρινή ραστώνη και μπαίνουμε στην αφετηρία μίας καινούργιας αρχής. Ο πρώτος μήνας του φθινοπώρου δημιουργεί όλες τις κατάλληλες προϋποθέσεις για δυναμικά ξεκινήματα, καινούργιους στόχους και ανασυγκρότηση δυνάμεων.  

Αυτό σκεφτόμουν μπαίνοντας με το καρότσι μου στη Lidl Κύπρου, αντικρίζοντας στη φρουταρία τη φθινοπωρινή συγκομιδή φρούτων. Νέα εποχή, νέος μήνας, νέα φρούτα στα ράφια, νόστιμα και ζουμερά, όπως ακριβώς θέλω να είναι και η νέα μου αρχή αυτό τον Σεπτέμβριο. Το μάτι μου έπεσε στο απόλυτο φθινοπωρινό φρούτο που δεν είναι άλλο από το μήλο. Οι ποικιλίες πολλές και διάφορες που τις βρίσκει κανείς ολόχρονα, όμως τα μήλα των αρχών του φθινοπώρου είναι τα πιο νόστιμα. Αν και έβαλα στο καρότσι μου και μερικά άλλα φρούτα της εποχής όπως αχλάδια, ακτινίδια και σταφύλι, στάθηκα στα μήλα και στο μυαλό μου ήρθε μία αγαπημένη μου συνταγή.  

Σκέφτηκα, γιατί όχι δηλαδή, να μην υποδεχθώ το νέο έτος (που αρχίζει για μένα τον Σεπτέμβρη) φτιάχνοντας εκείνη τη θεϊκή συνταγή που εντόπισα στην ανανεωμένη και πρακτική ιστοσελίδα της Lidl Food Academy και να την μοιραστώ για θετική ενέργεια με φίλους και αγαπημένα πρόσωπα; Μπήκα στο κινητό, στη σελίδα www.lidlfoodacademy.com.cy, επέλεξα από το μενού τις «συνταγές» και στην αναζήτηση έγραψα «μηλόπιτα» αφού δεν θυμόμουν το ακριβές όνομα της συνταγής.  

Η ιστοσελίδα της Lidl Food Academy περιλαμβάνει έναν τεράστιο όγκο συνταγών για όλα τα γούστα που ξεπερνούν σήμερα τις 600, οι οποίες ανανενεώνονται συνεχώς και προστίθενται καινούργιες. Μπορείτε να έρθετε σε επαφή με μία τεράστια γκάμα συνταγών για γλυκά, κρύα και ζεστά πιάτα, συνταγές για κρεατικά, θαλασσινά, ψάρια, ζυμαρικά, όσπρια και ακόμη για εορταστικά πιάτα ή vegan συνταγές. Η αναζήτηση γίνεται πανεύκολα και μπορείτε να επιλέξετε το είδος της συνταγής που θέλετε και το υλικό, για να έχετε μπροστά σας μία ποικιλία επιλογών.  

Βρήκα λοιπόν την αγαπημένη μου συνταγή που είναι η χωριάτικη γαλλική μηλόπιτα «Γκαλέτ» (Gallete aux pommes). Πρόκειται για μία παραδοσιακή γαλλική συνταγή, εύκολη και ευπαρουσίαστη τάρτα μήλου, τέλεια για να την προσφέρετε στο γραφείο ή με τον καφέ στο σπίτι και μοιάζει με πίτσα!  Έβαλα τα υλικά στο καρότσι, επέλεξα προσεκτικά τα μήλα μου και μπήκα στην κουζίνα να τη φτιάξω ξανά μετά από καιρό. Η συνταγή στο site της Lidl Food Academy είναι τόσο επεξηγηματική που δεν δημιουργούνται απορίες αφού σε καθοδηγεί βήμα προς βήμα για την εκτέλεση της συνταγής. Τα μήλα της εποχής είναι μυρωδάτα και ζουμερά, που ήταν ιδανικά για την μηλόπιτά μου, την οποία θα συνοδεύσω φυσικά με αγαπημένο παγωτό βανίλια που προμηθεύτηκα μαζί με τα υπόλοιπα υλικά της συνταγής από την Lidl Κύπρου.  

Αν και οι θερμοκρασίες είναι ακόμη ψηλές και η ζέστη ανυπόφορη, εντούτοις ο Σεπτέμβριος μας παρηγορεί ότι ήρθε το φθινόπωρο και μαζί του θα φέρει πιο δροσερές μέρες και νύχτες. Η μηλόπιτά μου ήταν έτοιμη και το σπίτι μοσχοβολούσε ζάχαρη και κανέλα, οι αγαπημένες μου μυρωδιές. Βάφτισα την πεντανόστιμη χωριάτικη γαλλική μηλόπιτα «Γκαλέτ» με το λεπτό φύλο, «Βασιλόπιτα του Σεπτέμβρη», κάλεσα αγαπημένους φίλους στο σπίτι, έφτιαξα καφέ και τους την πρόσφερα με περίσσεια χαρά και αγάπη 

Έτσι, θέλω να υποδέχομαι τον Σεπτέμβριο, με αρώματα κανέλας, ζάχαρης, ζεστή μηλόπιτα με παγωτό και αγαπημένους φίλους.  

Καλό Σεπτέμβρη και… Καλή Χρονιά!  

Μιχάλης Χριστοδούλου / @thecypriottraveler
X