6 Νοεμβρίου 2021

9:00

Αυτό το πρωινό Σαββάτου στην Ακαδημία θα είναι ξεχωριστό. Το σημερινό μάθημα είναι άκρως δημιουργικό και οι συμμετέχοντες έχουν ήδη φτάσει! Όμως, τίποτε δεν μπορεί να ξεκινήσει χωρίς την απαραίτητη ενέργεια. Καφές και πρωινό λοιπόν, και φύγαμε για λίγη Ιταλική μαγεία! 

10:00

Τέλος η θεωρία. Σειρά έχει τώρα η δημιουργία! Οι μαθητές ξεκινούν να φτιάχνουν τις υπέροχες συνταγές της Σαρδηνίας. Πρώτα στη σειρά, τα λαχταριστά Ραβιόλια Κουλιντζιόνις «Culurgiones» που οι συμμετέχοντες προετοιμάζουν με μαεστρία. Άραγε θα τα σερβίρουν λευκά με πλούσιο καμένο λίπος ή με την αρωματική σάλτσα ντομάτας; 

11:00

Όρζο, λοιπόν! Αυτό το ξεχωριστό πιάτο ζυμαρικών με θαλασσινά και φινόκιο δείχνει να αρέσει πολύ στους συμμετέχοντες. Είναι εύκολο και θυμίζει λίγο Μαροκινό κουσκούς. Μετά το πιάτο αυτό όλοι θα θυμούνται τα ζυμαρικά σε σχήμα μπάλας, τα fregola Sarda! 

12:20

Το τηγάνι σήμερα έχει την τιμητική του και με επιδέξιες κινήσεις, τα Σεάντας, τα στρογγυλά γεμιστά πιτάκια τυριού της Σαρδηνίας καταλήγουν στη φωτιά! Τα αρώματα από το μέλι και το λεμόνι δείχνουν να έχουν συνεπάρει τους συμμετέχοντές μας που βιάζονται να τα δοκιμάσουν! 

13:30

Ένα ξεχωριστό νησιώτικο τραπέζι γέμισε και με ένα δροσερό Bicicletta στο χέρι,  το απόλυτο spritz της Ιταλίας, ξεκινά ένα αλλιώτικο ταξίδι στη γεύση! Τα χειροποίητα λαχταριστά πιάτα της Ιταλίας περιμένουν τους συμμετέχοντες για μια νέα γαστρονομική εμπειρία τόσο οικεία μα και τόσο πρωτόγνωρη! 

Συνταγές Σεμιναρίου

Ραβιόλια Κουλιντζιόνις «Culurgiones» 

Όρζο με θαλασσινά και φινόκιο

Σεάντας «Seadas»

Φωτογραφίες Σεμιναρίου

X