Ένα μάθημα διαφορετικό από τα άλλα, αφιερωμένο στα Κυπριακά προϊόντα, περίμενε τους συμμετέχοντες που έλαβαν μέρος στο σεμινάριο της Lidl Food Academy το Σάββατο 7 Οκτωβρίου.
Η παράδοση συνάντησε το μοντέρνο και το αποτέλεσμα ήταν μοναδικό.
Με την γκάμα των Κυπριακών προϊόντων της Lidl συνεχώς να αυξάνεται, ο Chef Κωνσταντίνος Πετεβίνος και οι βοηθοί του δημιούργησαν κυπριακά πιάτα με σύγχρονες πινελιές, αποδεικνύοντας πως με ποιοτικά προϊόντα και λίγη φαντασία τα πάντα είναι εφικτά.
Το μενού που ετοίμασαν περιλάμβανε:
- Μπέργκερ από χαλούμι ΓΑΛΠΟ με σάλτσα sweet chilli
- Χοιρινό ψαρονέφρι Του Χασάπη με μανιτάρια, σταφύλι και κουμανταρία
- Πατάτες “αντινακτές” του φούρνου πασπαλισμένες με ελαιόλαδο Αρχαϊκά και σβησμένες με λευκό ξηρό κρασί Cimarossa
- “Πόμπες” από κολοκάσι συνοδευμένες από μέλι Γλυκάνθη
Στόχος της Lidl Food Academy για άλλη μια φορά η επαφή της σύγχρονης κυπριακής κοινωνίας με τη γαστρονομική κληρονομιά της Κύπρου μας, έτσι ώστε να αναδειχτεί και να συνεχιστεί η μαγειρική παράδοση του τόπου μας.
Δροσεροί χυμοί, αναψυκτικά και οι κατάλληλες ποικιλίες καλού κρασιού συνόδευσαν αρμονικά τη γαστρονομική εμπειρία που πρόσφερε το ιδιαίτερο αυτό Μάθημα μαγειρικής της Lidl Food Academy.