Αφιέρωμα στη «Μεξικάνικη Κουζίνα» στη Lidl Food Academy

Πολύχρωμη, λαχταριστή και νόστιμη, η  «μεξικάνικη κουζίνα» είναι ιδανική για κάθε εποχή του χρόνου. Και το καλύτερο; Τα υλικά που χρειάζονται για «μεξικάνικες» γευστικές δημιουργίες βρίσκονται στο ‘διπλανό’ μας Lidl!

Το Σάββατο, 12 Φεβρουαρίου 2016, η Lidl Food Academy, Στασικράτους 34, στη Λευκωσία, με την καθοδήγηση του Chef Κωνσταντίνου Πετεβίνου μύησε τους τυχερούς συμμετέχοντες, στην παρασκευή και παρουσίαση νόστιμων πιάτων με γεύσεις Μεξικού.

Μιλώντας για τη χώρα και την ιστορία της, τους πανάρχαιους και ξακουστούς πολιτισμούς των Αζτέκων και των Μάγιας, τους Ισπανούς κογκισταντόρες που έφεραν μαζί τους και τις διατροφικές τους συνήθειες, ο Chef Πετεβίνος παρουσίασε με γλαφυρότητα τα χαρακτηριστικά συστατικά της «μεξικάνικης κουζίνας», και έδωσε συνταγές και πολύτιμες οδηγίες για τη δημιουργία αυθεντικών γεύσεων.

 

Στο μάθημα αναπτύχθηκαν και εκτελέστηκαν οι Συνταγές:

 

Στην άρτια οργανωμένη κουζίνα της Lidl Food Academy, οι παριστάμενοι χωρίστηκαν σε ομάδες ανάλογα με τη συνταγή που ιδιαίτερα τους ενδιέφερε, τους δόθηκαν τα απαραίτητα υλικά Lidl, και με την καθοδήγηση του Chef Κωνσταντίνου Πετεβίνου και του βοηθού του, δημιούργησαν εξαιρετικές «μεξικάνικες» γεύσεις, σε χαρούμενη ατμόσφαιρα και περισσό κέφι.

Χρώματα και αρώματα γέμισαν την τραπεζαρία της Lidl Food Academy, με εντυπωσιακά «μεξικάνικα» πιάτα, που με περηφάνια παρουσίασαν οι ίδιοι οι παρασκευαστές τους, και φυσικά τα τίμησαν, ανταλλάσσοντας τιπς και φιλοφρονήσεις.

Οι δροσερές «μαργαρίτες» φράουλας και λάιμ, το καλό κρασί και η μπύρα συμπλήρωσαν τις «μεξικάνικες» γευστικές δημιουργίες της παρέας.

Το Μάθημα μαγειρικής της Lidl Food Academy έκλεισε με χαμόγελα και εξαιρετική επιτυχία!

 

 

X