Tο Σάββατο 06/10/18 πραγματοποιήθηκε ένα μάθημα αφιερωμένο στο νησί μας! Οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να μάθουν σύγχρονες συνταγές της αγαπημένης μας κυπριακής κουζίνας, φτιαγμένες από τις δημοφιλείς γεύσεις που όλοι χαίρονται να απολαμβάνουν.

Κυπριακή κουζίνα χωρίς μουσική και χορό δεν γίνεται, έτσι μία έκπληξη περίμενε τους παρευρισκόμενους. Ο γνωστός κύπριος μουσικός Μιχάλης Τσερκέζος, εισέβαλλε στον χώρο με βιολί του και έναν εξαιρετικό λαουτάρη, και ανέβασαν το κέφι στα ύψη, σε μία άκρος κυπριακή ατμόσφαιρα.

Οι τέσσερις συνταγές που ετοίμασε ο σεφ τους ξετρέλαναν όλους. Ας κάνουμε αρχή με το χαλούμι. Ο τζόκερ της κυπριακής μαγειρικής, που ο καθένας το φτιάχνει όπως του αρέσει. Τι θα λέγατε για χαλούμι με τραγανό φύλλο κρούστας, σερβιρισμένο με σάλτσα από μέλι «Γλυκάνθη», μπύρα “Finkbrau Pils”, και γλυκό του κουταλιού; Μια συνταγή για να γλύφετε τα δάχτυλά σας.

Η κυπριακή κουζίνα είναι ταυτισμένη φυσικά με κρέας. Έτσι για κυρίως πιάτο ο σεφ Πετεβίνος, ετοίμασε μία νόστιμη συνταγή χοιρινό ψαρονέφρι «του Χασάπη», με σταφύλι και κουμανταρία.

Ακόμα κάτι που δε λείπει από τα κυπριακά τραπέζια, και αγαπούν ιδιαίτερα τα παιδιά είναι οι πατάτες. Συνέχεια λοιπόν είχε η συνταγή πατάτες τσιπς στον φούρνο με κρασί “Cimarossa” και κόλιανδρο. Ιδιαίτερα γευστικές, και για όσους τις προτιμούν πιο αλμυρές προτείνουμε να προσθέσουν περισσότερο αλάτι Ιμαλαίων “Deluxe”.

Για επιδόρπιο ο σεφ Πετεβίνος φύλαγε στους παρευρισκόμενους μια γεύση σε όλους οικεία και ταυτισμένη με τους γάμους. Τα λουκούμια λοιπόν ήταν αυτά που έκλεισαν το γευστικό μενού. Η συνταγή για τα λουκούμια με δαμάσκηνα και αμύγδαλο “Alesto”, άρεσε και στον πιο αυστηρό «κριτή» των κυπριακών λουκουμιών.

Οι παρευρισκόμενοι απόλαυσαν ένα Σάββατο γεμάτο κυπριακή ατμόσφαιρα με γευστικές συνταγές και κέφι. Οι σύγχρονες συνταγές της αγαπημένης μας κυπριακής κουζίνας είναι η αφορμή για να επιδείξετε τις μαγειρκές σας ικανότητες στο επόμενο τραπέζι!

 

X