Σνακ για το σχολείο, σνακ για τη δουλειά, σνακ για όλες τις ώρες. Το μάθημα της Lidl Food Academy, που πραγματοποιήθηκε στις 21 Σεπτεμβρίου, ήταν αφιερωμένο στα αγαπημένα μας σνακ, που κάνουν πάντα ευχάριστα τα διαλείμματά μας. Αυτή τη φορά, ο σεφ Κωνσταντίνος Πετεβίνος και η ομάδα του παρουσίασαν έξυπνες ιδέες για σνακ με ένα twist προς την υγιεινή διατροφή.

Αρχικά, οι συμμετέχοντες έμαθαν πώς να ζυμώνουν κριτσίνια εύκολα και γρήγορα. Τα κριτσίνια αποτελούν ένα νόστιμο σνακ που μπορούμε να παίρνουμε μαζί μας παντού και να συνοδεύουν ευχάριστα τα ενδιάμεσα γεύματά μας. Μάλιστα, μπορούμε να τα μετατρέψουμε σε υγιεινό σνακ προσθέτοντας στη ζύμη τα κατάλληλα υλικά, όπως καρότο, μέλι Γλυκάνθη, κάρυ σε σκόνη Kania, σουσάμι, αλεύρι χωριάτικο Χρυσός Μύλος και ελαιόλαδο Αρχαϊκά. Στη συνέχεια, η συνταγή κριτσίνια με αλεύρι ολικής αλέσεως Χρυσός Μύλος, με μαύρες ελιές και ρίγανη Kania, ενθουσίασε τις ομάδες, αφού αποτελούν ένα υγιεινό τσίμπημα ή ένα απολαυστικό συνοδευτικό για το dip μας.

Ένα ακόμη σνακ με το οποίο μπορούμε να ξεκινήσουμε το γεύμα μας, αλλά και να μας χορτάσει στα ενδιάμεσα, είναι τα κλασικά παξιμάδια με σταφίδες και αμύγδαλα. Ο σεφ της Ακαδημίας, για τη συνταγή αυτή χρειάστηκε σταφίδες και αμύγδαλα ωμά Alesto, αλεύρι φαρίνα ”00” Χρυσός Μύλος, λευκή κρυσταλλική ζάχαρη Beldbake και λίγες σταγόνες μπράντι Majestät δίνοντας, έτσι, ένα εκλεπτυσμένο άρωμα στο σνακ.

Το μάθημα αυτό ολοκληρώθηκε με την αγαπημένη σε όλους μας μπάρα με βρώμη Crownfield, φυστικοβούτυρο Mcennedy και αποξηραμένα φρούτα Alesto. Ένας υγιεινός και πεντανόστιμος συνδυασμός που μας δίνει ενέργεια για να ανταποκριθούμε σε μια γεμάτη μέρα.

Τα μαθήματα μαγειρικής που πραγματοποιούνται στη Lidl Food Academy χαρίζουν συνεχώς σε όλο και περισσότερους συμμετέχοντες, την ευκαιρία να περάσουν ένα ευχάριστο και δημιουργικό πρωινό, γεμάτο νόστιμες και απολαυστικές συνταγές φτιαγμένες ειδικά για αυτούς, από τον σεφ της Ακαδημίας.

Δηλώστε τώρα συμμετοχή εδώ.

X