8 Οκτωβρίου

9:00
Άλλο ένα πρωινό Σαββάτου στην Ακαδημία μας και οι συμμετέχοντες άρχισαν σιγά-σιγά να εμφανίζονται. Κερνάμε φρεσκοψημένο καφέ και πρόγευμα και ξεκινάμε την παράδοση από τον σεφ Πετεβίνο! 
10:00
Το σημερινό μάθημα είναι ειδικά αφιερωμένο στους λάτρεις του αυγού, αφού θα μάθουμε πώς να φτιάχνουμε υπέροχες ομελέτες από όλο τον κόσμο!  
10:30
Για αρχή ταξιδεύουμε στην Ιταλία και φτιάχνουμε μια νόστιμη φριτάτα με Grana Padano και προσούτο. Συνεχίζουμε με την Ισπανική Ομελέτα «Τορτίγια». Η σωστή τορτίγια πρέπει να έχει ρευστό κέντρο και προετοιμάζεται πιο εύκολα ψήνοντάς την στον φούρνο.  
11:30

Σειρά έχει κάτι πιο πικάντικο και η Κορεάτικη ομελέτα «Gyeran mari» με το ανορθόδοξο τύλιγμα καθώς ψήνεται. Θα την λατρέψουν μικροί και μεγάλοι! 

12:30
Συνεχίζουμε το γευστικό μας ταξίδι φτάνοντας στο Ιράν και την πολύ ιδιαίτερη Περσική ομελέτα «Nargesi», φτιαγμένη με σπανάκι και φέτα. Σερβίρεται σε μερίδες με πίτα, γιαούρτι και ρόδι και έχει φανταστική ethnic γεύση.  
13:30
Οι καλεσμένοι μας επιτέλους απολαμβάνουν στην τραπεζαρία τις υπέροχες ομελέτες που έφτιαξαν και συζητούν για το πόσο θα εντυπωσιάσουν τους καλεσμένους τους στα επόμενα brunch 

Kαι κάπως έτσι, ακόμα ένα επιτυχημένο σεμινάριο στην Ακαδημία μας έφτασε στο τέλος του! 

Συνταγές Σεμιναρίου

Φριτάτα με Grana Padano και προσούτο

Ισπανική Ομελέτα «Τορτίγια»

Περσική ομελέτα «Nargesi»

Φωτογραφίες Σεμιναρίου

X