19 Νοεμβρίου

9:00
Ένα ακόμη πρωινό Σαββάτου στη Lidl Food Academy και οι συμμετέχοντες άρχισαν να καταφτάνουν! Όπως κάθε φορά, φρεσκοφτιαγμένος καφές και νόστιμο πρόγευμα δίνουν την απαραίτητη ώθηση και το μάθημα ξεκινά!
10:00
Το σημερινό μάθημα έχει άρωμα φούρνου και είναι αφιερωμένο σε πίτες και ψωμιά από όλο τον κόσμο! Ο chef μας αναλύει την ιστορία, τις επιρροές και τη φιλοσοφία που κρύβεται πίσω από αυτή τη δημοφιλή κατηγορία αλλά και τις συνταγές που θα ετοιμάσουμε!
10:30
Ξεκινάμε με ένα ιδιαίτερο “Pull out” ψωμί με αιγοπρόβειο γιαούρτι, μέλι, μαχλέπι και μαστίχα! Λέγεται έτσι γιατί είναι σε κομμάτια τα οποία τράβας και είναι ιδανικό για sharing! Οι μυρωδιές του συγκεκριμένου ψωμιού είναι υπέροχες και ενθουσιάζουν τους συμμετέχοντες!
11:30

Συνεχίζουμε με μια σπανακοτυρόπιτα με φύλλο κρούστας και ξεκάθαρα ελληνική καταγωγή. Οι πίτες με σπανάκι και τυρί είναι πάρα πολύ διαδεδομένες σε όλη την Ελληνική επικράτεια από τα πολύ παλιά χρόνια!

12:30
Στη συνέχεια φτιάχνουμε μια Γαλλική ρουστίκ μηλόπιτα “Galette”. Πρόκειται για μια ανοιχτή γαλλική τάρτα με κόκκινα μήλα και τραγανή βουτυρένια ζύμη! Οι μυρωδιές των ψημένων μήλων και της κανέλας τρυπάει τα ρουθούνια των παρευρισκόμενων!
13:30
Για τέλος αφήσαμε τις αγαπημένες κυπριακές πίτες της Σάτζιης. Ο σεφ μας δείχνει πώς να τις ετοιμάσουμε, γλυκές αλλά και αλμυρές! Οι όμορφες μυρωδιές από τους φούρνους και τα τηγάνια μας έχουν πλημμυρήσει την Ακαδημία και το μόνο που απομένει είναι να περάσουμε στο φαγοπότι!

Ακόμα ένα υπέροχο σεμινάριο έφτασε στο τέλος του με τους προσκεκλημένους μας να απολαμβάνουν τις υπέροχες αρτοδημιουργίες που ετοίμασαν στην τραπεζαρία της Ακαδημίας!

Συνταγές Σεμιναρίου

Σπανακοτυρόπιτα με φύλλο κρούστας

Πίτες της Σάτζιης

“Pull out” ψωμί με αιγοπρόβειο γιαούρτι, μέλι, μαχλέπι και μαστίχα

Φωτογραφίες Σεμιναρίου

X