Αραιές νεφώσεις και μάλλον υψηλή για την εποχή η θερμοκρασία αλλά ο Χειμώνας είναι εμπρός και πρέπει να ετοιμαζόμαστε!

Σάββατο πρωί,  5 Νοεμβρίου,  στη Lidl Food Academy, ο Σεφ Κωνσταντίνος Πετεβίνος παρουσίασε στους τυχερούς της τελευταίας κλήρωσης για συμμετοχή στα μαθήματα μαγειρικής της Ακαδημίας,  ‘Συνταγές για Σούπες’,  αλλά και την ιστορία τους, και φυσικά τα μυστικά παρασκευής τους.

Συνταγές για σούπες ζεστές, που  καταναλώνονται κυρίως  το χειμώνα καθώς αυξάνουν τη θερμοκρασία του σώματος και συμβάλουν στην πρόληψη και θεραπεία ασθενειών εφόσον  εύκολα απορροφούνται οι βιταμίνες που περιέχουν τα συστατικά τους, αλλά και κρύες,  άκρως θρεπτικές που ενυδατώνουν αποτελεσματικά τον ανθρώπινο οργανισμό, ιδανικές για τις ζεστές ημέρες του καλοκαιριού.

Πολύ ενδιαφέρον παρουσίασε η κατηγοριοποίηση που ακολούθησε ο Σεφ για να περιγράψει τις κατηγορίες και τα είδη στις σούπες. Διαυγείς, πυκνόρρευστες , εθνικές, εξαιρετικά ιδιαίτερες καθώς προσδιορίζονται από τα συστατικά τους, τη μορφή και την υφή τους, αγαπητό είδος τροφής διαδεδομένο σε όλο τον κόσμο!

Όλοι συμμετείχαν με ενθουσιασμό στην παρασκευή του Μενού του μαθήματος που περιέλαβε: Κρεμώδη Σούπα Λαχανικών με βασιλικό και κύμινο και συνοδευτικά αφράτα μάφινς με τυρί και καλαμπόκι , γαλλική Κρεμμυδόσουπα με καραμελωμένα κρεμμύδια και γκρατιναρισμένα κρουτόν με ελβετική γραβιέρα, και εξωτική, αρωματική σούπα ράμεν από φρέσκο ζωμό γαρίδας και λαχανικά – παραδοσιακή ιαπωνική σούπα με  βάση το ζωμό κρέατος και που σερβίρεται με νουντλς και γαρνιτούρες όπως αυγά, λαχανικά, πίκλες και κρέας.

Όσον αφορά στα υλικά για τα καταπληκτικά αυτά πιάτα; Όλα με προέλευση Lidl που πάντα μας εφοδιάζει με ότι χρειάζεται.

Οι εκτελέσεις των συνταγών ήταν εξαιρετικές. Με τον ενθουσιασμό των παρισταμένων και τη συνεχή παρουσία και φροντίδα του Σεφ και του βοηθού του,  οι συνταγές για τις σούπες ολοκληρώθηκαν με ακρίβεια, δοκιμάστηκαν από τους παρασκευαστές τους επί τόπου και με επιτυχία, και φυσικά όλοι έμειναν κατευχαριστημένοι!

Αραιές νεφώσεις και μάλλον υψηλή για την εποχή η θερμοκρασία αλλά ο Χειμώνας είναι εμπρός και πρέπει να ετοιμαζόμαστε!

Σάββατο πρωί,  5 Νοεμβρίου,  στη Lidl Food Academy, ο Σεφ Κωνσταντίνος Πετεβίνος παρουσίασε στους τυχερούς της τελευταίας κλήρωσης για συμμετοχή στα μαθήματα μαγειρικής της Ακαδημίας,  ‘Συνταγές για Σούπες’,  αλλά και την ιστορία τους, και φυσικά τα μυστικά παρασκευής τους.

Συνταγές για σούπες ζεστές, που  καταναλώνονται κυρίως  το χειμώνα καθώς αυξάνουν τη θερμοκρασία του σώματος και συμβάλουν στην πρόληψη και θεραπεία ασθενειών εφόσον  εύκολα απορροφούνται οι βιταμίνες που περιέχουν τα συστατικά τους, αλλά και κρύες,  άκρως θρεπτικές που ενυδατώνουν αποτελεσματικά τον ανθρώπινο οργανισμό, ιδανικές για τις ζεστές ημέρες του καλοκαιριού.

Πολύ ενδιαφέρον παρουσίασε η κατηγοριοποίηση που ακολούθησε ο Σεφ για να περιγράψει τις κατηγορίες και τα είδη στις σούπες. Διαυγείς, πυκνόρρευστες , εθνικές, εξαιρετικά ιδιαίτερες καθώς προσδιορίζονται από τα συστατικά τους, τη μορφή και την υφή τους, αγαπητό είδος τροφής διαδεδομένο σε όλο τον κόσμο!

Όλοι συμμετείχαν με ενθουσιασμό στην παρασκευή του Μενού του μαθήματος που περιέλαβε: Κρεμώδη Σούπα Λαχανικών με βασιλικό και κύμινο και συνοδευτικά αφράτα μάφινς με τυρί και καλαμπόκι , γαλλική Κρεμμυδόσουπα με καραμελωμένα κρεμμύδια και γκρατιναρισμένα κρουτόν με ελβετική γραβιέρα, και εξωτική, αρωματική σούπα ράμεν από φρέσκο ζωμό γαρίδας και λαχανικά – παραδοσιακή ιαπωνική σούπα με  βάση το ζωμό κρέατος και που σερβίρεται με νουντλς και γαρνιτούρες όπως αυγά, λαχανικά, πίκλες και κρέας.

Όσον αφορά στα υλικά για τα καταπληκτικά αυτά πιάτα; Όλα με προέλευση Lidl που πάντα μας εφοδιάζει με ότι χρειάζεται.

Οι εκτελέσεις των συνταγών ήταν εξαιρετικές. Με τον ενθουσιασμό των παρισταμένων και τη συνεχή παρουσία και φροντίδα του Σεφ και του βοηθού του,  οι συνταγές για τις σούπες ολοκληρώθηκαν με ακρίβεια, δοκιμάστηκαν από τους παρασκευαστές τους επί τόπου και με επιτυχία, και φυσικά όλοι έμειναν κατευχαριστημένοι!

X