ΥΛΙΚΑ

(Για μια πίτα διαστάσεων 33cm x 24cm)

 
Για το φύλλο
5 φύλλα κρούστας για πίτες (μπακλαβά)(Kardis)
100γρ ελαιόλαδο (ΕΥ)
Για τη γέμιση
500γρ φέτα (ΓΑΛΠΟ)
500γρ κατεψυγμένο σπανάκι (Green Grocer’s)
3 μέτρια αυγά
2 κ.γ. ρίγανη (Kania)
½ κ.γ. φρεσκοτριμμένο πιπέρι (Kania)
Για το άλειμμα των φύλλων
Μείγμα για το τελείωμα (1 κ.σ. αλεύρι με 1 κ.σ. λάδι και 2 κ.σ. νερό)

 

ΜΕΘΟΔΟΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ

Για τη γέμιση

  • Ξεπαγώνουμε το σπανάκι και πιέζουμε καλά με τα χέρια μας, να φύγει το περιττό νερό. Το ψιλοκόβουμε και το τοποθετούμε σε ένα μπολ.
  • Στο ίδιο μπολ θρυμματίζουμε τη φέτα με τα χέρια και ανακατεύουμε μαζί με το σπανάκι, τα αυγά, το πιπέρι και τη ρίγανη.

Για το φύλλο

  • 5 φύλλα κρούστας για πίτες (μπακλαβά)(Kardis)
  • 100γρ ελαιόλαδο (ΕΥ)

Για τη γέμιση

  • 500γρ φέτα (ΓΑΛΠΟ)
  • 500γρ κατεψυγμένο σπανάκι (Green Grocer’s)
  • 3 μέτρια αυγά
  • 2 κ.γ. ρίγανη (Kania)
  • ½ κ.γ. φρεσκοτριμμένο πιπέρι (Kania)