10 Δεκεμβρίου 2022

9:00
Είμαστε λίγες μέρες πριν τις γιορτές και το σημερινό μας μάθημα είναι αφιερωμένο στις Χριστουγεννιάτικες συνταγές! Οι καλεσμένοι μας άρχισαν ήδη να φτάνουν στη Lidl Food Academy και τους υποδεχόμαστε με ζεστό καφέ και πρωινό!
09:30
H παράδοση του μαθήματος τελείωσε και οι συμμετέχοντες αρχίζουν να ετοιμάζουν τις σημερινές δημιουργίες υπό τις οδηγίες του σεφ Πετεβίνου! Ξεκινάμε με ένα εύκολο αλλά πολύ γευστικό ποτό καλωσορίσματος, το Μπελίνι! Το Μπελίνι αποτελείται από προσέκο, πουρέ ροδάκινο και θυμάρι.
10:00
Συνεχίζουμε με ορεκτικό και μπλινί με καπνιστό σολομό και αυγά ψαριού. Τα μπλινί είναι ένα είδος τηγανίτας με ρωσική προέλευση και μπορούν να γίνουν είτε αλμυρά, είτε γλυκά. Ο σεφ μάλιστα μας δείχνει πώς να τα φτιάξουμε με μαγιά, που έχουν ακόμη περισσότερη γεύση!
11:00
Σειρά έχει η διάσημη σούπα Μπορς που έρχεται από την Ουκρανία. Υπάρχουν πολλές εκδοχές, βασικό συστατικό όμως είναι πάντα το παντζάρι. Συνήθως φτιάχνεται με βοδινό κρέας και σερβίρεται με φρέσκο κρεμμυδάκι, κρέμα, άνηθο και καυτερή μουστάρδα ανακατεμένη μέσα στη σούπα ή σαν άλειμμα σε μαύρο ψωμί.
12:00
Σειρά έχει φυσικά το κυρίως πιάτο και το μενού λέει τραγανή πάπια με σάλτσα μήλου, πορτοκάλι και αστεροειδή γλυκάνισο που συνοδεύεται με πατάτες ογκρατέν και συνοδευτικό κόκκινο λάχανο μπρεζέ. Οι καλεσμένοι μας ήδη είναι ενθουσιασμένοι με τις μυρωδιές που έχουν γεμίσει τον χώρο της Ακαδημίας!
12:00
Από ένα γιορτινό τραπέζι δεν θα μπορούσε να λείπει η πουτίγκα! Ο σεφ μας παρουσιάζει πώς να φτιάξουμε μια εντυπωσιακή Χριστουγεννιάτικη πουτίγκα με κρέμα Ανγκλέζ που θυμίζει αρκετά το πολύ διαδεδομένο Christmas cake που φτιάχνουμε στην Κύπρο. Ψήνεται με ένα πολύ ιδιαίτερο τρόπο μέσα στο φούρνο, και περιχύνεται με ζεστό μπράντι!
13:30
Το γιορτινό μας σεμινάριο έφτασε στο τέλος του με την τραπεζαρία της Ακαδημίας μας να είναι γεμάτη χαμόγελα! Οι καλεσμένοι μας απόλαυσαν όλοι μαζί τις δημιουργίες τους και πήραν σημειώσεις για το δικό τους χριστουγεννιάτικο τραπέζι!

Συνταγές Σεμιναρίου

Μπλινί με μαγιά

Μπορς

Τραγανή πάπια με σάλτσα μήλου, πορτοκάλι και αστεροειδή γλυκάνισο

Χριστουγεννιάτικη πουτίγκα με κρέμα Ανγκλέζ

Φωτογραφίες Σεμιναρίου

X