Την αρχή, στο πρώτο μάθημα μαγειρικής Σεπτεμβρίου, έκαναν εκπρόσωποι από το Υπουργείο Παιδείας, όπως ακριβώς και παιδιά Γυμνασίου και Λυκείου, στο πλαίσιο συνεργασίας του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού και του μαθήματος Οικιακής Οικονομίας με τη Lidl, που λαμβάνει χώρο για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά. Οι καθηγητές, επιθεωρητές και συνεργάτες της Lidl είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν το μάθημα από τον σεφ της Ακαδημίας Κωνσταντίνο Πετεβίνο, που τους παρουσίασε συνταγές εμπνευσμένες από τα ελληνικά νησιά.

Το μενού έκανε αρχή με τη νησιώτικη φάβα με καραμελωμένο κρεμμύδι και γαύρο μαρινάτο. Για τη συνταγή χρειάστηκε φάβα Φενεού άροσις, αλάτι ΚΥΠΑΡΙ και τριμμένο πιπέρι Kania. Ακολούθησαν οι ντοματοκεφτέδες με φάβα και μπακαλιάρο, ένας μοναδικός συνδυασμός από τη Σαντορίνη, που ενθουσίασε όλους όσοι ήταν εκεί με τα αρώματά του. Για την εκτέλεση της συνταγής η κάθε ομάδα πήρε μέρος από βραστό μπακαλιάρο, Ocean Sea (κατεψυγμένο), και έκοψε ντομάτες σε μικρά κυβάκια. Επίσης, χρειάστηκε ψημένη φάβα Φενεού άροσις, ψιλοκομμένα φύλλα φρέσκου βασιλικού, φυτικό λάδι για τηγάνισμα, Vita d’or, αλεύρι για όλες τις χρήσεις και baking powder Belbake.

Η επόμενη συνταγή είχε καταγωγή από την Κίμωλο, μία πίτα που δικαίως ονομάζεται «λαδένια», αφού φτιάχνεται με αφράτη ζύμη από αλεύρι χωριάτικο, Χρυσός Μύλος, αλεύρι για όλες τις χρήσεις Belbake, ελαιόλαδο, ΑΡΧΑΪΚΑ και μέλι, Γλυκάνθη.  Για τη γέμιση χρειάστηκε ντοματόπαστα, Freshona, φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι, Kania, και ρίγανη για το πασπάλισμα, Mikado. Φυσικά από αυτήν την ημέρα δεν θα μπορούσε να λείπει ένα κλασικό και αγαπημένο επιδόρπιο. Ρυζόγαλο λοιπόν, για το τέλος, με ρύζι γλασέ Λαμίας, Terranea, γάλα ΓΑΛΠΟ, ζάχαρη και βανίλια Belbake.

Αν θέλετε και σεις να παρευρεθείτε σ’ ένα από τα επόμενα σεμινάρια μαγειρικής της Lidl Food Academy, δεν έχετε παρά να δηλώσετε συμμετοχή εδώ!

 

X