Ταξίδι για λίγο στην Κωνσταντινούπολη, μέσα από τις νόστιμες συνταγές που ετοίμασε ο σεφ, είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν οι παρευρισκόμενοι στην Ακαδημία της Lidl το Σάββατο 19 Ιανουαρίου.

Αρχή στις πολίτικες γεύσεις έκανε η συνταγή για το Πεϊνιρλί, στην οποία το τυρί τύπου κεφαλοτύρι, Τρεις Βοσκοί, χάριζε μία ιδιαίτερη γεύση που την έκανε να ξεχωρίζει. Ο σεφ προτείνει για επιπλέον νοστιμιά στα Πεϊνιρλί, αφού τα βγάλετε ζεστά από τον φούρνο να τα αλείψετε με λιωμένο ανάλατο βούτυρο Milbona.

Γιαουρτλού· στο άκουσμα και μόνο σου έρχεται η Κωνσταντινούπολη στο μυαλό. Μία συνταγή που φυσικά δεν θα μπορούσε να λείπει από την πολίτικη κουζίνα. Έτσι λοιπόν, σειρά μετά το πεϊνιρλί, πήρε το αρνίσιο μπούτι Deluxe, γιαουρτλού με σάλτσα Εζμέ και σπιτικές πίτες, για τις οποίες ο σεφ χρησιμοποίησε μαγιά ξερή, και αλεύρι για όλες τις χρήσεις, Belbake.

Σιροπιαστά μπισκότα «Σεκέρ παρέ» ήταν η τελευταία συνταγή που άφησε σε όλους μία γλυκιά γεύση από Κωνσταντινούπολη. Αφού βγουν από τον φούρνο τα μπισκότα ζεστά τα περιχύνετε με σιρόπι από λευκή ζάχαρη, Belbake. Για τη γαρνιτούρα προτιμήστε ολόκληρα τα αμύγδαλα Alesto, και καταπλήξτε όσους θα τα δοκιμάσουν.

Μπορείτε και εσείς να λάβετε μέρος στα επόμενα σεμινάρια εδώ!

 

X