Η πιο όμορφη εποχή του χρόνου, μας φέρνει όμορφες εικόνες τόσο στο περιβάλλον αλλά και στο πιάτο μας

Κατά τη διάρκεια της άνοιξης γίνεται πιο επιτακτική η ανάγκη μας να βάλουμε την ομορφιά της φύσης και στο σπίτι μας. Φρέσκα, δροσερά, χρωματιστά λουλούδια από το ανθοπωλείο της Lidl Κύπρου θα πάρουν περίοπτη θέση σε όμορφα βάζα στην τραπεζαρία και την κουζίνα μας. Ιδιαίτερα αγαπητές αυτή την περίοδο είναι οι τουλίπες που τις βρίσκεις σε αφθονία στα Lidl Κύπρου αλλά και μικρά γλαστράκια με πανέμορφα χρωματιστά ανοιξιάτικα λουλούδια εποχής.

Αυτή την περίοδο ανοίγουμε ξανά τις βεράντες και τα μπαλκόνια μας, φτιάχνουμε ξανά τον χώρο μας, ανανεώνουμε τις γλάστρες μας και καλούμε φίλους τα πρωινά για καφέ αλλά και brunch. Και μην μου πείτε πως η περίοδος της άνοιξης δεν είναι ιδανική για μπαλκονάτα πρωινά Σαββατοκύριακου με την οικογένεια αλλά και αγαπημένους φίλους. Αν μάλιστα, θέλετε να τους εντυπωσιάσετε μπορείτε να ξεφύγετε από τα κλασικά πιάτα brunch και να πρωτοτυπήσετε με πιο δημιουργικές ιδέες και να δώσετε ένα νόστιμο και εποχιακό twist στις γεύσεις που θα τους σερβίρετε.

Δεν γίνεται όμως brunch χωρίς αβγά, τα οποία βρίσκουμε φρέσκα, κανονικά ή βιολογικά στα ράφια της Lidl Κύπρου. Ένα ιδιαίτερο και ανοιξιάτικο πιάτο με χρώματα και αρώματα της άνοιξης που αγαπώ να φτιάχνω για φίλους μου αυτή την εποχή, είναι σπαράγγια με κρύο καπνιστό σολομό, αυγοτάραχο, αυγό ποσέ, ολλαντέζ και δροσερή σαλάτα με βότανα εποχής. Κόψτε τα σπαράγγια και βράστε για λίγα λεπτά σε αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσουν αλλά να μην παραψηθούν. Αφήστε τα στην άκρη και σε μία κατσαρόλα βάλτε λίγο νερό να ζεσταθεί και μία κουταλιά ξύδι μέχρι να πάρει βράση. Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, βάζουμε απαλά ένα αυγό (βάζοντάς το όσο πιο κοντά γίνεται στην επιφάνεια του νερού) και αφήνουμε να ψηθεί για 2-3 λεπτά. Αφαιρούμε με τρυπητή κουτάλα και το αφήνουμε στην άκρη. Για να φτιάξουμε την ολλαντέζ σε ένα φλιτζάνι ανακατεύουμε 3 κρόκους αυγών, 1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού, 1,5 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα και μία πρέζα αλάτι και καγιέν. Ζεσταίνουμε 100 ml βούτυρο σε μία μικρή κατσαρόλα μέχρι να λιώσει και το διατηρούμε ζεστό. Με ένα μπλέντερ ανακατεύουμε τους κρόκους των αυγών και τα υπόλοιπα υλικά στο φλιτζάνι, ενώ ρίχνουμε σιγά σιγά το καυτό λιωμένο βούτυρο μέχρι να γαλακτωματοποιηθεί και να πήξει. Όταν όλα τα συστατικά είναι έτοιμα, πιάστε τα σπαράγγια, μαζί με μερικές φέτες κρύου καπνιστού σολομού, το αυγό ποσέ, την ολλαντέζ, μία κουταλιά αυγοτάραχο και μία δροσερή σαλάτα με βότανα, ντοματίνια και βαλσάμικο.

Ένα απόλυτα ανοιξιάτικο, ελαφρύ και δροσερό πιάτο που θα εντυπωσιάσετε φίλους και αγαπημένα σας πρόσωπα. Αυτή την περίοδο έχουν την τιμητική τους τα διάφορα εσπεριδοειδή. Συνοδέψτε το πιάτο σας με φρεσκοστυμμένο χυμό πορτοκάλι ή και μανταρίνι και βάλτε στα pancakes σας σάλτσα πορτοκαλιού ή ακόμα και μανταρινιού με στέβια για να αποφύγετε τη ζάχαρη. Ακόμα, ψιλοκόψετε την ψίχα του πορτοκαλιού, μαζί με φράουλες και γαρνίρετε τα pancakes σας. Δροσερό και υγιεινό πιάτο χωρίς ζάχαρη, με χρώματα και αρώματα από αιθέρια έλαια εσπεριδοειδών.

Ακόμη, βάλτε στο τραπέζι του brunch σας vegan maffins με άρωμα βανίλιας από την σειρά Vemondo της Lidl Κύπρου και νόστιμα brioche rolls της σειράς Maitre Jean Pierre και σερβίρετέ τα με Cheese Spread με βότανα της Melbona. Επίσης, στα ράφια της Lidl Κύπρου θα βρείτε έτοιμα μικρά waffles στην συσκευασία των 12, τα οποία μπορείτε να δοκιμάσετε με διάφορες παραλλαγές για το brunch σας. Τέλος, εντόπισα στα ψυγεία της Lidl έτοιμη ισπανική ομελέτα με πατάτα και σπανάκι της σειράς Sol & Mar που απλά την ανοίγετε, ζεσταίνετε και σερβίρετε.

Η άνοιξη είναι εδώ και μας γεμίζει με αισιοδοξία, όμορφες στιγμές με χρώματα και αρώματα στα πιάτα και τις καρδιές μας. Εκμεταλλευτείτε την και ανοίξτε ξανά τις βεράντες σας για τους αγαπημένους σας με νόστιμα και απλά πιάτα για brunch!

Μιχάλης Χριστοδούλου / @thecypriottraveler
X