ΥΛΙΚΑ

 
Υλικά για 6 μπέργκερς των 100γρ.
1 φλ. (200γρ.) αποξηραμένα ρεβίθια (ΤERRANEA)
1 μέτριο κρεμμύδι (100γρ.) κομμένο στα τέσσερα
1 φρέσκο κρεμμυδάκι κομμένο στα τρία
4 κ.σ. φύλλα κόλιανδρο
1 κ.γ. αλάτι Ιμαλαΐων (Deluxe)
1 κ.γ. κύμινο αλεσμένο
½ κ.γ. πιπέρι (Kania)
αλεύρι για το πανάρισμα (Belbake)
φυτικό λάδι για το τηγάνισμα (Vita D’or)
Συνοδευτικά/υλικά με τη σειρά που θα τοποθετηθούν στο μπέργκερ
ψωμάκια μπέρκερ
κέτσαπ (Kania)
αγγουράκι τουρσί κομμένο σε 6 φέτες (Freshona)
μπέργκερ (συνταγή #1)
ρόκα (Η Κουζίνα μου)
μεγάλη ώριμη ντομάτα κομμένη σε 6 φέτες
μουστάρδα (Kania)

 

ΜΕΘΟΔΟΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ

  • Φουσκώνουμε τα ρεβίθια από την προηγούμενη νύχτα. Όταν φουσκώσουν θα έχουμε γύρω στα 400γρ. ρεβίθια.
  • Στραγγίζουμε καλά τα ρεβίθια και τα τοποθετούμε σε επεξεργαστή τροφίμων μαζί με τα υπόλοιπα υλικά. Αρχίζουμε με το κρεμμύδι, το φρέσκο κρεμμυδάκι, τον κόλιανδρο, το αλάτι, το κύμινο και το πιπέρι.
  • Βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο και το αφήνουμε να ξεκουραστεί για ½ με 1 ώρα.
  • Παράλληλα προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190°C. Στρώνουμε ένα επίπεδο ταψί με λαδόχαρτο.
  • Όταν «ξεκουραστεί» το μείγμα, το πλάθουμε σε 6 μπέργκερς. Στη συνέχεια, τα τοποθετούμε επάνω σε ταψί με λαδόχαρτο.
  • Ψήνουμε για 20 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν καλά.

 

Συναρμολόγηση

Αλείβουμε το ψωμί με κέτσαπ, προσθέτουμε επάνω το αγγουράκι τουρσί και το μπέργκερ. Πάνω από το μπέργκερ τοποθετούμε τη ρόκα και τελευταία τη ντομάτα. Αλείβουμε το ψωμί που θα τοποθετήσουμε από πάνω με μουστάρδα και κλείνουμε το μπέργκερ. Στερεώνουμε το ψωμί με μια μεγάλη οδοντογλυφίδα.