4 Ιουνίου 2022

9:00
Η Ακαδημία είναι έτοιμη να υποδεχτεί τους συμμετέχοντες που ξεκινούν σιγά-σιγά να εμφανίζονται. Το σημερινό σεμινάριο έχει θέμα τα ψάρια και τα θαλασσινά, μια αγαπημένη μεσογειακή κατηγορία τροφίμων. Πριν ξεκινήσει όμως η παράδοση από τον σεφ, έχουμε φρεσκοψημένο καφέ και λαχταριστό πρόγευμα για να τον συνοδεύει! 
10:00
Ξεκινάμε το γευστικό μας ταξίδι με γεύση από θάλασσα, φτιάχνοντας κροκέτες σολoμού με κιτρόμηλο, κρούστα παρμεζάνας και συνοδευτική σαλάτα. Και ναι, μυρίζει τόσο ωραία όσο ακούγεται! 
10:30
Σειρά έχει ένα κλασικό ισπανικό πιάτο με αραβικές όμως ρίζες, μια νόστιμη παέγια με θαλασσινά. Γαρίδες, μύδια και καλαμάρι συνδυάζονται άψογα με το ρύζι και την γεύση του σαφράν να επικρατεί. Όλοι είναι ήδη ενθουσιασμένοι! 
11:30
Συνεχίζουμε με μια μπουγιαμπέσα! Ένα στιφάδο λαχανικών με γαλλικές καταβολές που όμως φτιάχνεται και στην Ελλάδα με τη μορφή της γνωστής μας κακαβιάς! Οι γεύσεις και τα αρώματα της θάλασσας έχουν γεμίσει την Ακαδημία μας!
12:30
Και επειδή μετά από τέτοιο πλούσιο μενού, θέλουμε και το κάτι τις μας σε γλυκό, ετοιμάζουμε ένα ελαφρύ cupcake με λεμόνι που δένει αρμονικά με τις υπόλοιπες γεύσεις της ημέρας!  
13:30
Οι συμμετέχοντες επιτέλους απόλαυσαν τα θαλασσινά πιάτα που έφτιαξαν, κλείνοντας έτσι ακόμα ένα επιτυχημένο σεμινάριο στην Ακαδημία μας! 

Συνταγές Σεμιναρίου

Κροκέτες σολoμού με κιτρόμηλο, κρούστα παρμεζάνας και συνοδευτική σαλάτα

Cupcakes λεμόνι

Φωτογραφίες Σεμιναρίου

X