Μετά από δική σας παράκληση, στο μάθημα του περασμένου Σαββάτου 13/01 ο chef της ακαδημίας Κωνσταντίνος Πετεβίνος, μαζί με την ομάδα του δημιούργησαν ένα μοναδικό μενού, κατάλληλο για άτομα με ευαισθησία στη γλουτένη και έδωσαν σημαντικές μαγειρικές συμβουλές στους παρευρισκομένους.

Τί είναι η γλουτένη;  Είναι μια πρωτεΐνη που υπάρχει σε μερικά δημητριακά όπως το σιτάρι, το κριθάρι και η σίκαλη. Αυτή είναι υπεύθυνη για το «φούσκωμα» του ζυμαριού.

Η δυσανεξία στη γλουτένη καθώς και η πάθηση της κοιλιοκάκη, είναι προβλήματα που αφορούν ένα σημαντικό αριθμό ανθρώπων. Η Lidl έχοντας πάντοτε κατά νου τις ανάγκες των πελατών της, ετοίμασε  για τους τυχερούς πελάτες που είχαν την ευκαιρία να βρεθούν στην Lidl Food Academy, τρία ξεχωριστά, γευστικά, υγιεινά πιάτα, χωρίς γλουτένη.

Το μενού περιλάμβανε:

  1. Σαλάτα με φακές, λαχανικά και αρωματικό ντρέσινγκ από πορτοκάλι
  2. Πίτα του βοσκού “Shepherd’s Pie”
  3. Ιταλικά μπισκότα “Pignoli” χωρίς αλεύρι

Τα βασικά συστατικά των συνταγών του σεφ, ήταν για τη σαλάτα οι φακές Terranea, λευκό βαλσάμικο ξίδι και αλάτι Ιμαλαΐων Deluxe, μαζί με μουστάρδα WINAROM.

Για την πίττα του βοσκού ο σέφ εμπιστεύτηκε φυσικά τον άπαχο βοδινό κιμά Του Χασάπη, σε συνδυασμό με τα ανάμεικτα μπαχαρικά για κυνήγι Deluxe. Τέλος για το υπέροχο γλυκό μας χρησιμοποιήθηκαν ανάλατα αμύγδαλα, κουκουνάρι (πινόλια) Alesto και λευκή ζάχαρη Belbake.

Όλα τα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν μπορείτε φυσικά να τα βρείτε στο κοντινότερο κατάστημα Lidl.

X