Υλικά για 12 κεφτέδες των 50γρ.
- 1 φλιτζ. (200γρ.) αποξηραμένα ρεβίθια, TERRANEA
- 1 μέτριο κρεμμύδι (120γρ), κομμένο στα τέσσερα
- 1 φρέσκο κρεμμυδάκι, κομμένο στα τρία
- 4 κ.σ. φύλλα μαϊντανό
- 2 κ.σ. φύλλα άνηθο
- 14 φυλλαράκια φρέσκο δυόσμο
- 1 κ.γ. αλάτι, ΚΥΠΑΡΙ
- ½ κ.γ. πιπέρι, Kania
- Αλεύρι για το πανάρισμα, Belbake
- Φυτικό λάδι για το τηγάνισμα Vita D‘or
Συνοδευτικά
- Σάλτσα ταχίνι με μέλι (ακολουθεί συνταγή)
- Ανάμεικτη σαλάτα, Η Κουζίνα μου
Μέθοδος παρασκευής
- Φουσκώστε τα ρεβίθια από την προηγούμενη νύκτα. Όταν φουσκώσουν θα έχετε γύρω στα 400γρ. ρεβίθια.
- Στραγγίστε καλά τα ρεβίθια και τοποθετήστε τα σε επεξεργαστή τροφίμων μαζί με τα υπόλοιπα υλικά. Αρχίστε με το κρεμμύδι, το φρέσκο κρεμμυδάκι, το μαϊντανό, τον άνηθο, το δυόσμο, αλάτι, πιπέρι .
- Βάλτε το μείγμα το ψυγείο και αφήστε το να ξεκουραστεί για ½ με 1 ώρα.
- Όταν ξεκουραστεί το μείγμα, πλάστε το μείγμα σε μικρά κεφτεδάκια και τοποθετήστε τα επάνω σε ταψί.
- Παράλληλα ετοιμάστε ένα πιάτο με αλεύρι όπως και ένα τηγάνι με λάδι για το τηγάνισμα (περίπου ένα δάκτυλο σε βάθος)
- Αλευρώστε τους κεφτέδες και τηγανίστε τους από τη μια μεριά μέχρι να ροδίσουν. Ακολούθως τηγανίστε τους και από την άλλη πλευρά.
- Τοποθετήστε τους σε απορροφητικό χαρτί και σερβίρετε επάνω στη σαλάτα μαζί με το ταχίνι.
Σάλτσα ταχίνι με μέλι
Υλικά
- 100γρ. ταχίνι, Γλυκάνθη
- 50γρ. νερό χλυαρό
- Χυμό από ½ λεμόνι
- Αλάτι Ιμαλαΐων, Deluxe
- Πιπέρι, Kania
- 1 κ.γ.μέλι, Γλυκάνθη
- Μέθοδος παρασκευής
Σε ένα μπολ ανακατέψτε καλά όλα τα υλικά με ένα σύρμα μέχρι να έχετε μία λεία σάλτσα.