Υλικά για 6-8 μερίδες (ως ορεκτικό)
- 500γρ ζυμαρικά (πένες, σπαγγέτι, λιγκουίνι, φουσίλι), Combino
- 6 φέτες καπνιστό μπέικον, κομμένο σε μικρούς κύβους, Αγροικία
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο, ΑΡΧΑΪΚΑ
- 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- Πρέζα αλάτι, ΚΥΠΑΡΙ
- 4 κ.σ. τριμμένο τυρί παρμεζάνα, LOVILIO
- 2 φρέσκα αυγά
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι, KANIA
- Φρέσκο βασιλικό (για γαρνιτούρα)
Εκτέλεση:
- Βράστε τα ζυμαρικά σε ζεστό αλατισμένο νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
- Σε ένα τηγάνι σοτάρετε το σκόρδο στο ελαιόλαδο με λίγο αλάτι και προσθέστε το μπέικον.
- Χτυπήστε το αυγό, το τυρί, και το πιπέρι σε ένα μπολ.
- Σουρώστε τα ζυμαρικά, κρατώντας στην άκρη ½ φλιτζάνι βραστό νερό.
- Ρίξτε στο τηγάνι τα σουρωμένα ζυμαρικά και σοτάρετε ελαφρά μέχρι να ανακατευτούν καλά με το μπέικον και σκόρδο.
- Απομακρύνετε το τηγάνι από τη φωτιά.
- Στο μπολ που έχετε χτυπήσει το αυγό με τα υπόλοιπα υλικά, προσθέστε 2 κουταλιές της σούπας ζεστό νερό από τα ζυμαρικά και ανακατέψτε καλά.
- Περιχύστε τα ζυμαρικά στο τηγάνι με τη σάλτσα και ανακατέψτε καλά. Εάν χρειαστεί, αλατοπιπερώστε.
- Γαρνίρετε με φρέσκο βασιλικό.