Υλικά για 2-3 άτομα
Για τη σούπα
- 2κ.σ.βούτυρο ανάλατο, Milbona
- 4 μεγάλα ξηρά κρεμμύδια, κομμένα σε λεπτέςφέτες
- 2κ.γ.φρέσκο θυμάρι
- ¼ ποτήρι γλυκό κόκκινο κρασί (μαυροδάφνη, κουμανταρία)
- 1κ.σ.αλεύρι, Rivercote
- 500ml ζωμό βοδινό ή λαχανικών, Kania
- 1 φύλλο δάφνης
Για τα κρουτόνια
- 2 κομμάτια ψωμί κομμένα στο μέγεθος του μπολ της σούπας ή φρυγανιές
- 100γρ. ανάμεικτα τυριά που λιώνουν,Milbona
Μέθοδος παρασκευής
- Ζεστάνετε το βούτυρο σε μια μικρή κατσαρόλα και προσθέστε το κρεμμύδι μαζί με το αλάτι. Ανακατεύετε συνεχώς σε χαμηλή φωτιά, περίπου 10 λεπτά ή μέχρι το κρεμμύδι να γίνει σκούρο και καραμελωμένο.
- Προσθέστε το κρασί και ανακατέψτε καλά.
- Προσθέστε το αλεύρι και σιγοβράστε για 2 λεπτά.
- Προσθέστε το ζωμό, αλάτι (εάνχρειάζεται), πιπέρι και θυμάρι.
- Σιγοβράστε για 10 λεπτά κι ανά διαστήματα ξαφρίστε τον αφρό που θα δημιουργηθεί.
- Εντωμεταξύ, ετοιμάστε τα κρουτόνια. Εάν θα χρησιμοποιήσετε φρέσκο ψωμί τοποθετήστε τα σε ταψί. Ψήστε στους 190°C μέχρι να ροδίσουν.
- Γεμίστε τα μπολ με σούπα μέχρι τα ¾ του δοχείου. Τοποθετήστε επάνωένα κρουτόνικαι το τυρί.
- Βάλτε τα πυρίμαχα μπολ σούπας επάνω σε ταψί και τοποθετήστε τα στο ζεστό φούρνο μέχρι να λιώσει το τυρί.
- Σερβίρετε με προσοχή τη σούπα ζεστή σε πιατάκι σερβιρίσματος.