Ζύμη
- 190γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, Rivercote
- 100γρ. βούτυρο ανάλατο, κομμένο σε μικρά κομμάτια, Belbake
- 65γρ. ζάχαρη άχνη, Belbake
- 1 μικρό αυγό
- ½ κ.γ. μπέικιν πάουντερ
Γέμιση
- 75 γρ. παστά βερύκοκα ή δαμάσκηνα, Alesto
- 25 γρ. φρέσκο χυμό κλεμεντίνη
- 25 γρ. κονιάκ, Majestät
- 40 γρ. άχνη ζάχαρη, Belbake
- 200 γρ. αμύγδαλα ή φουντούκια, αλεσμένα, Alesto
- Ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα
Μέθοδος παρασκευής
- Τοποθετήστε όλα τα υλικά για τη γέμιση σε ένα μπλέντερ και πολτοποιήστε.
- Τοποθετήστε όλα τα υλικά για τη ζύμη στον κάδο του μίξερ, αρχικά σε χαμηλή ταχύτητα και ακολούθως σε γρήγορη
- Ζυμώστε καλά μέχρι να έχετε ένα ομοιογενές ζυμάρι.
- Αφαιρέστε τη ζύμη από τον κάδο και τυλίξτε την με μια πλαστική μεμβράνη. Τοποθετήστε στο ψυγείο και αφήστε να ξεκουραστεί για μισή ώρα.
- Ακολούθως αφαιρέστε από το ψυγείο και χωρίστε την σε 3 κομμάτια.
- Ανοίξτε με τον πλάστη σε λεπτό φύλλο πάχους 3 χιλιοστών.
- Χρησιμοποιώντας ένα μαχαίρι και ένα πιάτο διαμέτρου 20 εκατοστών, κόψτε σε 6 κύκλους.
- Κόψετε τον κύκλο στην μέση και μετά διαγώνια έτσι ώστε να σχηματίσετε 12 μικρά τρίγωνα (όπως θα κόβατε μια πίτσα).
- Τοποθετήστε ένα με δύο κουτάλια του γλυκού γέμιση στην πλατειά μεριά του τριγώνου και τυλίξτε.
- Ακολούθως τοποθετήστε το κάθε μπισκότο σε ταψί στρωμένο με λαδόχαρτο με την ένωση να βλέπει προς τα κάτω (σαν κρουασάν).
- Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160°C για 25 λεπτά. Αφήστε να κρυώσουν και πασπαλίστε με ζάχαρη άχνη.