Ingredients for 12 lollipops
- 12 cherry tomatoes
- 12 pieces of soft cheese, diced into cubes*
- 2 tbsp olive oil, Archaika
- ½ tsp lemon zest
- 1 tbsp parsley, finely chopped
*Ideas for cheese: mozzarella, Linessa, haloumi or anari, Livadi Cheddar, Valley Spire, Gorgonzola, Lovilio
Preparation
- In a bowl, mix the lemon zest and the parsley.
- Using a sharp knife, remove the top (1 cm) from each cherry tomato.
- Lightly squeeze the tomatoes over a bowl to remove their seeds.
- Put a small piece of cheese underneath the tomato.
- Pierce a hole with a wooden skewer at the bottom of each tomato, thread the tomatoes and cheese on the skewer, and then stand the lollipops in tall serving glasses.
- Grease the top (the cheese part) with olive oil and then dip the cherry tomato into the bowl with the lemon zest and parsley for a tasty garnish
Υλικά για 12 γλειφιτζούρια
- 12 ντοματίνια
- 12 κομμάτια μαλακό τυρί, κομμένο σε κύβους *
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο, Αρχαϊκα
- ½ κ.γ. ξύσμα λεμονιού
- 1 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
*Ιδέες για τυρία : Μοτσαρέλα, Linessa, Χαλούμι ή αναρή, ΛΙΒΑΔΙ Cheddar, Valley Spire,Gorgonzola, Lovilio
Μέθοδος παρασκευής
- Σε ένα μπολ, ανακατέψτε το ξύσμα λεμονιού και τον μαϊντανό .
- Με ένα κοφτερό μαχαίρι, αφαιρέστε την κορυφή (1 cm) από κάθε ντομάτα.
- Πιέστε ελαφρά την ντομάτα πάνω από ένα μπολ για να για να βγουν οι σπόροι της
- Τοποθετήστε ένα κομματάκια τυρί στην βάση της ντομάτας.
- Χρησιμοποιώντας ένα ξύλινο σουβλάκι, τρυπήστε τη βάση κάθε ντομάτας και τοποθετήστε τα γλειφιτζούρια σε ψηλά ποτήρια σερβιρίσματος.
- Αλείψτε την κορφή (τυρί) με ελαιόλαδο και ακολούθως βουτήξτε το ντοματίνι στο μπολ με το ξύσμα και το μαϊντανό δημιουργώντας έτσι μια εύγευστη γαρνιτούρα.