Υλικά για 8 μερίδες
- 4 φλιτζ. φρέσκο γάλα, πλήρες, Milbona
- 3 φλιτζ. καρότα, τριμμένα στη λεπτή πλευρά του τρίφτη
- 2 φλιτζ. κρέμα γάλακτος Milbona
- 4 κ.σ. μαύρη ζάχαρη, Belbake
- ½ φλιτζ. σταφίδες, Alesto
- ½ κ.γ. κάρδαμο Kania, σε σκόνη
- ½ κ.γ. κανέλα Kania, σε σκόνη
- ½ φλιτζ. αμύγδαλα ανάλατα, ψιλοκομμένα Alesto
Εκτέλεση:
- Σε μια μέτρια κατσαρόλα, ζεσταίνετε σε χαμηλή φωτιά το γάλα. Μόλις πάει να βράσει προσθέστε τα τριμμένα καρότα και τα αφήνετε να σιγοβράσουν μέχρι να μαλακώσουν καλά (περίπου 15 λεπτά).
- Προσθέτετε την κρέμα γάλακτος, τη ζάχαρη και τις σταφίδες, και το αφήνετε το μείγμα να πάρει βράση.
- Βγάζετε το σκεύος από τη φωτιά, προσθέτετε το κάρδαμο και την κανέλλα και πολτοποιείτε το μείγμα στην κατσαρόλα με ένα μπλέντερ χεριού.
- Μοιράζετε σε μπολάκια και πασπαλίζετε την κάθε μερίδα με αμύγδαλα.
- Η πουτίγκα καρότου σερβίρεται σε θερμοκρασία δωματίου ή κρύα.