Ingredients for 4 portions:
- 4 balls vanilla ice cream, Gelatelli
- 8 American biscuits, frozen, McEnnedy
- 4 tbsp freshly chopped walnuts, Alesto
PREPARATION
- Freeze the biscuits in the freezer for at least an hour.
- Finely chop the walnuts and put in a bowl.
- Soften the ice cream using a spoon or ice cream scoop.
- Line a baking tray with greaseproof paper and then add a layer of biscuits (good side up).
- Put a ball of ice cream on the biscuits and spread it over the biscuits.
- The ice cream must be soft so that the biscuits do not break.
- Place another biscuit on top of the ice cream, pushing it down slightly (good side up).
- Sprinkle the top of the ice cream with walnuts and put the ice cream sandwiches back in the baking tray, which is lined with greaseproof paper.
- Put them back in the freezer until it’s time to serve.
Υλικά 4 μερίδες:
- 4 μπάλες παγωτό βανίλιας, Gelatelli
- 8 Αμερικάνικα μπισκότα παγωμένα στην κατάψυξη, McEnnedy
- 4 κ.σ. ψιλοκομμένο καρύδι, Alesto
ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
- Παγώνουμε τα μπισκότα στην κατάψυξη για μια ώρα τουλάχιστον.
- Ψιλοκόβουμε το καρύδι και το τοποθετούμε σε ένα μπολ.
- Μαλακώνουμε το παγωτό χρησιμοποιώντας
κουτάλι ή το ειδικό εργαλείο για τα παγωτά (scoop). - Σε ένα ταψί στρώνουμε λαδόχαρτο και μια στρώση μπισκότα (με την καλή πλευρά προς τα κάτω).
- Τοποθετούμε μια μπάλα παγωτό πάνω στα μπισκότα
και προσεκτικά την πιέζουμε προς τα κάτω, ακολουθώντας το σχήμα των μπισκότων.
- Το παγωτό θα πρέπει να είναι μαλακό για να μην σπάσει το μπισκότο.
- Τοποθετούμε ακόμη ένα μπισκότο, πάνω από το παγωτό, πιέζοντας το ελαφρά (με την καλή επιφάνεια προς τα πάνω).
- Πασπαλίζουμε την επιφάνεια του παγωτού με καρύδια και τοποθετούμε το σάντουιτς του παγωτού πίσω στο ταψί που είναι στρωμένο με το λαδόχαρτο.
- Τα ξαναβάζουμε στην κατάψυξη μέχρι να τα σερβίρουμε