Υλικά για 2 κέικ
- 6 αυγά
- 200γρ. βούτυρο ανάλατο, Milbona
- 200γρ. ζάχαρη, Belbake
- 200γρ. μαύρη σοκολάτα, J.D GROSS
- 200γρ. αλεσμένα αμύγδαλα, Alesto
- 2-3 σταγόνες άρωμα αμυγδάλου, Belbake
Μέθοδος παρασκευής
- Λιώστε τη σοκολάτα και το βούτυρο μαζί σε μπέν μαρί και στη συνέχεια αναμείξτε τα αμύγδαλα. Αφήστε το μείγμα να κρυώσει λίγο.
- Σε δύο μπολ, διαχωρίστε τα 3 αυγά σε κρόκους και ασπράδια.
- Ανακατέψτε τους κρόκους μαζί με το μείγμα της σοκολάτας που έχει κρυώσει και ακολούθως προσθέστε τη ζάχαρη. Συνεχίστε να ανακατεύετε μέχρι το μείγμα να γίνει ομοιόμορφο.
- Σε ένα μπωλ χτυπήστε τα ασπράδια σε μαρέγκα σφιχτή. Χρησιμοποιώντας μια σπάτουλα, διπλώστε προσεκτικά τα ασπράδια στο μείγμα σοκολάτας.
- Στρώστε δύο φόρμες (15 cm) με αντικολλητικό χαρτί και βουτυρώστε τις. Ψήστε την caprese σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180°C, για 30-35 λεπτά. Αφήστε την να κρυώσει. Ξεφορμάρετε και πασπαλίστε με ζάχαρη άχνη.