Ingredients
- ¾ cup vegetable oil, Vita D’or
- 3 tbspbrown sugar, Belbake
- 1 cup carrot, finely chopped
- 2 ½ cups all-purpose flour, sifted, Rivercote
- 1 tspbaking powder
- 1 cup apple, grated
- ½ cup walnut, roughly chopped
- 1 tbsporange zest
- 1 tbsp lemon juice mixed with 1 tspsoda
For the decoration
Icing sugar, BelbakePreparation
- Combine all the ingredients in a bowl, until you have a uniform mixture.
- Put the mixture into a greased and floured cake tin.
- Bake in a preheated oven at 180°C for 20 minutes.
- Then lower the temperature to 160°C and bake for a further 20 minutes. To check that it has cooked, insert a toothpick. If it comes out dry, then the cake is ready, otherwise bake for a little longer.
- Remove the cake from the oven and leave to rest for 10 minutes.
- Tip it out upside down on a dish and sprinkle with icing sugar.
Υλικά
- ¾ φλιτζάνιφυτικό λάδι, Vita D’or
- 3 κ.σ.καστανή ζάχαρη, Belbake
- 1 φλιτζάνι καρότο ψιλοκομμένο
- 2 ½ φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένο, Riverocte
- 1 κ.γ.baking powder
- 1 φλιτζάνι μήλο, τριμμένο σε χοντρό τρίφτη
- 1κ.σ. ξύσμα πορτοκάλι
- 1κ.σ. χυμό λεμόνι ανακατεμένο με 1 κ.γ. σόδα
Για την διακόσμηση
Ζάχαρη άχνη, Belbake
Μέθοδος παρασκευής
- Ανακατεύουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ μέχρι να επιτύχουμε ένα ομοιόμορφο μίγμα.
- Βάζουμε το μίγμα σελαδωμένη και αλευρωμένη φόρμα.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 20 λεπτά.
- Ακολούθως χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 160°C και ψήνουμε για ακόμα 20 λεπτά. Για να σιγουρευτούμε ότι ψήθηκε καλά τρυπάμε με μια οδοντογλυφίδα. Aν βγει στεγνή σημαίνει πως είναι έτοιμο, αλλιώς το ψήνουμε λίγο ακόμη.
- Βγάζουμε το κέικ από το φούρνο και το αφήνουμε να ξεκουραστεί για 10 λεπτά.
- Στη συνέχεια το αναποδογυρίζουμε επάνω σε μια πιατέλα και το πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.