Υλικά για δύο στρογγύλα κιουνεφέ των 20 εκατοστών
Για τη ζύμη
- 450γρ. φύλλο κανταΐφι, KARDIS
- 150γρ. βούτυρο ανάλατο λιωμένο, Milbona
- 375γρ. ανάλατη φρέσκια μοτσαρέλα, τριμμένη, Lovilio
- 100γρ. ανάλατη αναρή, ΓΑΛΠΟ
Για το σιρόπι
- 300γρ. λευκή ζάχαρη
- 200γρ. νερό
- 2 κ.σ. φρέσκο χυμό λεμόνι
- 1 φλούδα λεμονιού
- ½ κ.γ. κανέλα σε σκόνη, Kania
Για τη γαρνιτούρα/ σερβίρισμα:
- 100γρ. (ή όσο χρειαστεί) ψιλοκομμένο φιστίκια Αιγίνης, Alesto
- Παγωτό της επιλογής σας, Gelatelli
- Κεράσια αμαρένα, DELUXE ή γλυκό κουταλιού κεράσι
Μέθοδος παρασκευής
Για το σιρόπι
- Το σιρόπι θα πρέπει να προετοιμαστεί πρώτο για να κρυώσει. Βράστε όλα τα υλικά και αφού φτάσει σε σημείο βρασμού αφήστε το να κοχλάσει για 2 λεπτά μόνο.
Για το κιουνεφέ
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 170°C. Λιώστε το βούτυρο και βουτυρώστε δύο ταψάκια των 20 εκατοστών.
- Αφρατέψτε το κανταΐφι με τα δάχτυλα μέχρι να χωρίσουν οι ίνες του και μετά το ψιλοκόβετε λίγο με ένα μαχαίρι ώστε να μην είναι μακριές οι ίνες του.
- Στρώστε τη μισή ποσότητα από το κανταΐφι στα δύο ταψάκια.
- Πατήστε το κανταΐφι ελαφρά με την παλάμη ώστε να γίνει πιο επίπεδο και να στρώσει καλά.
- Στη συνέχεια με ένα πινέλο βουτυρώστε το κανταΐφι με το βούτυρο. Θα πρέπει να βραχεί ελαφρώς έτσι θα χρησιμοποιήσετε λιγότερο από τη μισή ποσότητα.
- Πασπαλίστε το κανταΐφι με τα τυριά και καλύψτε με το υπόλοιπο κανταΐφι που σας έχει μείνει. Πατήστε ξανά το κανταΐφι ελαφρά με την παλάμη σας.
- Τέλος με ένα πινέλο βουτυρώστε το κανταΐφι με τον υπόλοιπο βούτυρο.
- Ψήστε για περίπου 40 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν καλά.
- Όταν βγει από το φούρνο περιχύστε κρύο σιρόπι μέχρι να το απορροφήσει όλο.
- Το αναποδογυρίζετε επάνω σε σανίδα κοπής και το κόβετε σε μερίδες.
Το σερβίρετε αμέσως με μπάλα παγωτού, ψιλοκομμένα φιστίκια, και γλυκό