Υλικά για μια τάρτα των 27εκατοστών
Για τη ζύμη:
- 125γρ. βούτυρο ανάλατο , Milbona
- 100γρ. λευκή κρυσταλλική ζάχαρη
- ½ κ.γ αλάτι, ΚΥΠΑΡΙ
- 250γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, Belbake
- 2 κρόκοι αυγών
- 2 κ.σ. κρύο νερό ή βότκα ή λευκό ρούμι, Liberté
Για τη γέμιση:
- 200γρ. κρέμα γάλακτος, Milbona
- 125γρ. βούτυρο ανάλατο , Milbona
- 250γρ. μαύρη σοκολάτα Ecuador, 70% στερεά κακάο, J.D. Gross
- 200γρ. κουβερτούρα 50-52% στερεά κακάο, Fin Carré
- 150γρ. κρύο γάλα, Milbona
Για το πασπάλισμα:
- 1 κ.σ. κακάο, Belbake
Μέθοδος παρασκευής
Για τη ζύμη:
- Σε ένα επεξεργαστή τροφίμων ή σε ένα μίξερ προσθέσετε ζάχαρη μαζί με το βούτυρο, το αλεύρι και το αλάτι.
- Ανακατέψτε για 30 δευτερόλεπτα μέχρι το μείγμα να γίνει σαν βρεγμένη άµµος (ρίζιασμα).
- Προσθέστε τους κρόκους με το νερό (ή το οινόπνευμα της επιλογής σας) και ζυμώστε μέχρι να έχετε μια ομοιόμορφη ζύμη. Μη την δουλέψετε πολύ γιατί θα μαζέψει στο ψήσιμο.
- Βγάλτε την από το μίξερ και κάντε την σαν στενόμακρο λουκάνικο.
- Τυλίξτε τη με πλαστική μεμβράνη και βάλτε τη στο ψυγείο για μια ώρα.
- Όταν η ζύμη παγώσει, τοποθετήστε την επάνω σε σανίδα κοπής και κόψτε τη σε φέτες του 0,5 εκατοστού.
- Στρώστε με λαδόχαρτο μια τάρτα διαμέτρου 27 εκατοστών. Το χαρτί θα πρέπει να εξέχει από τη φόρμα ένα εκατοστό έτσι ώστε να βγει πιο εύκολα η ζύμη της τάρτας όταν ψηθεί.
- Τοποθετήστε τα κομμάτια (ροδέλες) της ζύμης μέσα στη τάρτα. Ενώστε τη ζύμη με τα δάκτυλα σας μέχρι να έχετε μια ολόκληρη ενωμένη βάση τάρτας.
- Τοποθετήστε ξανά τη τάρτα μέσα στη κατάψυξη για μισή ώρα. Με αυτό το τρόπο αποφεύγετε τον κλασσικό τρόπο ψησίματος της τάρτας με λαδόχαρτο και φασόλια.
- Βγάλτε τη ζύμη από την κατάψυξη και ψήστε για 20 λεπτά στους 180°C (ή μέχρι να ροδοκοκκινίσει καλά).
- Αφού ψηθεί, αφήστε να κρυώσει λίγο και αφαιρέστε την προσεκτικά σε ένα δίσκο σερβιρίσματος. Αφαιρέστε και το λαδόχαρτο.
Για τη γέμιση:
- Σε ένα κατσαρολάκι τοποθετήστε την κρέμα γάλακτος.
- Βράστε το μείγμα και αφαιρέστε την κατσαρόλα από τη φωτιά.
- Προσθέστε μέσα το βούτυρο και τη σοκολάτα και ανακατέψτε μέχρι να λιώσουν καλά.
- Προσθέστε μέσα στο λιωμένο μείγμα, το κρύο γάλα ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να ενωθεί το μίγμα.
Για το τελείωμα:
- Αδειάστε το μείγμα μέσα στη ψημένη τάρτα.
- Αφήστε την τάρτα σε θερμοκρασία δωματίου για 4 ώρες μέχρι να κρυώσει και να δέσει το μείγμα της τάρτας ή τοποθετήστε το ψυγείο για δύο ώρες για πιο γρήγορα αποτελέσματα.
- Πασπαλίστε με το κακάο και σερβίρετε.