Υλικά για 6-8 άτομα
500γρ. Χυλοπίτες Combino
Για τη σάλτσα:
- 2 κ.σ. φυτικό λάδι, Vita D‘or
- 1 κ.γ. αλάτι Ιμαλαΐων, Deluxe
- 1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- ½ φλ. λευκό ξηρό κρασί, Cimarosa
- 2 κονσέρβες (800γρ) ντομάτες κονκασέ, Freshona
- 1 κ.γ. αποξηραμένo θυμάρι
- 1 κ.γ. τριμμένο μαύρο πιπέρι, Kania
- 1 κ.σ. βούτυρο ανάλατο, Milbona
- 2 κ.σ. ψιλοκομμένο βασιλικό
Για τα λαχανικά:
- 2 μέτριες μελιτζάνες
- 2 μικρά κολοκυθάκια
- 2 κόκκινες πιπεριές
- 2 μέτρια κρεμμύδια
- 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
- 1 κ.σ. μηλόξιδο, DELUXE
- 4-6 κ.σ. ελαιόλαδο, ΑΡΧΑΪΚΑ
- Αλάτι Ιμαλαΐων, Deluxe
- Πιπέρι, Kania
- Αρωματικά ψιλοκομμένα (δεντρολίβανο)
Για το τελείωμα:
- Φέτα, ΓΑΛΠΟ
- Φύλλα φρέσκου βασιλικού
Μέθοδος παρασκευής
Για τα λαχανικά:
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 190°C.
- Κόψτε όλα τα λαχανικά σε μικρούς κύβους.
- Τοποθετήστε τα λαχανικά σε μπολ και προσθέστε σκόρδο, μηλόξιδο, ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, κι αρωματικά. Ανακατέψτε καλά και τα τοποθετήστε τα αραιά σε ταψί με λαδόκολλα.
- Ψήστε για 25’ ή μέχρι να ροδοκοκκινίσουν. Ακολούθως, ανακατέψτε ακόμα μια φορά και αφήστε τα ξανά να ψηθούν μέχρι να ροδοκοκκινίσουν ομοιόμορφα.
Για τη σάλτσα:
- Σε μια μέτρια κατσαρόλα σοτάρετε το κρεμμύδι μαζί με το αλάτι μέχρι να μαράνει.
- Προσθέστε το σκόρδο και σοτάρετε μέχρι να βγουν τα αρώματα.
- Προσθέστε το λευκό κρασί και αφήστε το για λίγα λεπτά, ανακατεύοντας καλά την κατσαρόλα.
- Στη συνέχεια προσθέστε τις ντομάτες και το βασιλικό.
- Σιγοβράστε για 5 λεπτά.
- Όταν τελειώσει η σάλτσα εάν επιθυμείτε προσθέστε βούτυρο για να γλασάρει η σάλτσα.
Για το τελείωμα:
- Βράστε τις χυλοπίτες σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου.
- Στη συνέχεια, τοποθετήστε τις σε ένα βαθύ πιάτο.
- Προσθέστε από πάνω σάλτσα ντομάτας, τα λαχανικά και γαρνίρετε με τριμμένη φέτα και φρέσκο βασιλικό.