Ingredients for 8 people
- 8 large courgettes, grated
- 4 tspHimalayan salt, Deluxe
- 4 garlic cloves, finely grated
- 2 large carrots, grated
- 2 onions, grated
- 3 tbspfresh mint, finely chopped
- 1 tbspfresh coriander, finely chopped
- Pepper, Kania
- Oil for frying, Vita D’or
To accompany:
- Lenten sour cream (see recipe below)
- Pitta bread (Cypriot)
- Salad
Preparation
- Put the grated courgettes in a bowl along with the salt. Leave to stand for half an hour and then squeeze the courgettes with your hands to remove any excess liquid.
- Grate the onion in another bowl and squeeze with your hands to remove any excess liquid.
- Put the courgettes and onions in a large bowl and add the remaining ingredients.
- Combine thoroughly and shape into balls.
- Heat the oil in a frying pan and fry the courgette balls for 5 minutes or until golden.
- Serve with warm pitta bread and Lenten sour cream and salad.
Lenten sour cream
2 cups raw cashews, Alesto
• 1 tbsp vinegar, Pason
• 2 tbspfresh orange juice
• ¾ tsp Himalayan salt, Deluxe
• ¼ tsp black pepper, Kania
• 1 cup water or as much as is required to make a smooth creamFor the Lenten sour cream
1. Cover the cashews with cold water and leave for 8 to 24 hours.
2. Drain the cashews and put in a blender along with the remaining ingredients. Blend until you have a creamy, runny puree.
Υλικά για 8 άτομα:
- 8 μεγάλα κολοκυθάκια, τριμμένα σε χοντρό τρίφτη
- 4κ.γ. αλάτι Ιμαλαΐων, Deluxe
- 4 σκελίδες σκόρδο τριμμένες σε λεπτό τρίφτη
- 2 μεγάλα καρότα, τριμμένα σε χοντρό τρίφτη
- 2 κρεμμύδια, τριμμένα σε χοντρό τρίφτη
- 3κ.σ. φρέσκο δυόσμο, ψιλοκομμένο
- 1κ.σ. φρέσκο κόλιανδρο, ψιλοκομμένο
- Πιπέρι, Kania
- Λάδι για τηγάνισμα, Vita D’or
Συνοδευτικά
- Νηστίσιμηξινόκρεμα (ακολουθεί συνταγή)
- Πίτες
- Σαλάτα
Μέθοδος παρασκευής
- Σε ένα μπολ τοποθετούμε τατριμμένα κολοκυθάκια μαζί με το αλάτι. Τα αφήνουμε μισή ώρα και στη συνέχεια τα πιέζουμε με τα χέρια μέχρι να φύγει το νερό τους.
- Σε ένα άλλο μπολ τρίβουμε τα κρεμμύδια και τα σφίγγουμε με τα χέρια μέχρι να φύγει το νερό τους.
- Τοποθετούμε τα κολοκυθάκια και τα κρεμμύδια σε ένα μεγαλύτερο μπολ και προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά της συνταγής.
- Ζυμώνουμε καλά το μίγμα και πλάθουμε μικρούς κεφτέδες.
- Σε ένα επίπεδο τηγάνι ετοιμάζουμε το λάδι. Τηγανίζουμε τους κεφτέδες για 5 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν.
Σερβίρονται σε ζεστή πίτα με νηστίσιμη ξινόκρεμα και σαλάτα.
Νηστίσιμη ξινόκρεμα
- 2 φλιτζάνια ωμά κάσιους,Alesto
- 1κ.σ. ξίδι, Pason
- 2 κ.σ. χυμό φρέσκου λεμονιού
- ¾ κ.γ. αλάτι Ιμαλαΐων, Deluxe
- ¼ κ.γ. μαύρο πιπέρι, Kania
- 1φλιτζάνι νερό, ή όσο χρειάζεται μέχρι να έχετε μια λεία κρέμα
Για την νηστίσιμη ξινόκρεμα
1. Καλύπτουμε τα κάσιους με κρύο νερό και τα αφήνουμε 8 μέχρι 24 ώρες.
2. Στραγγίζουμε τα κάσιους και τα τοποθετούμε σε επεξεργαστή τροφίμων μαζί με όλα τα υλικά της συνταγής. Τα αλέθουμε καλά μέχρι να πετύχουμε ένα ρευστό, κρεμώδες μίγμα.