Υλικά για 30 κομμάτια
Για τη γέμιση
- 150γρ κοτόπουλο κιμά, Του Χασάπη
- 25γρ τυρί μοτσαρέλα, τριμμένη, Lovilio
- 25γρ φιστίκι Αιγίνης, ψιλοκομμένο, Alesto
- 1κ.γ ανάμεικτα μπαχαρικά για κοτόπουλο, Deluxe
- 200ml γάλα, Milbona
- 2κ.σ αλεύρι για όλες τις χρήσεις,Rivercote σάλτσα μπεσαμέλ
- 1 κ.σ βούτυρο ανάλατο, Milbona
- Αλάτι, ΚΥΠΑΡΙ
- Πιπέρι, Kania
Για το φύλλο
- 1 1/3φλιτζ. (200γρ.) αλεύρι για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένο (ή όσο χρειαστεί)
- ½ κ.γ. μαστίχα
- 1 πρέζα αλάτι, ΚΥΠΑΡΙ
- 1 αυγό χτυπημένο
- 40γρ.βούτυρο ανάλατο λιωμένο, Milbona
- 100ml γιαούρτι, ΓΑΛΠΟ
Για την επάλειψη/ τελείωμα
- 1 αβγό χτυπημένο
- Τυρί μοτσαρέλα, τριμμένη Lovilio
Μέθοδος παρασκευής
Για τη γέμιση
- Ετοιμάστε τη γέμιση: Τοποθετήστε τον κιμά σε ένα μπολ μαζί με το τυρί, ταφιστίκια Αιγίνης και τα ανάμεικτα μπαχαρικά.
- Ετοιμάστε την σάλτσα μπεσαμέλ: Σε ένα κατσαρολάκι τοποθετήστε το γάλα και το αλεύρι. Ανακατέψτε μέχρι να έχετε μιαπαχύρρευστη σάλτσα. Αφαιρέστε από τη φωτιά και προσθέστε το βούτυρο. Ανακατέψτε μέχρι να λιώσει.
- Ενώστε το μείγμα του κοτόπουλου με την κρέμα, ανακατέψτε καλά και αλατοπιπερώστε.
Για το φύλλο
Σε ένα μπολ κοσκινίστε το αλεύρι και προσθέστε το αλάτι και τη μαστίχα. Κάντε μια λακκούβα, προσθέστε το χτυπημένο αυγό, το λιωμένο βούτυρο και το γιαούρτι. Ζυμώστε καλά και προσθέστε τόσο αλεύρι ώστε η ζύμη να γίνει ένα μαλακό ζυμάρι που πλάθεται και ξεκολλάει από τα χέρια.
- Τυλίξτε τη ζύμη σε μεμβράνη. Αφήστε την για 30΄ στο ψυγείο να ξεκουραστεί. Χωρίστε τη ζύμη σε 4 κομμάτια και πασπαλίστε τα με αλεύρι.
- Με ένα πλάστη, ανοίξτε το κάθε κομμάτι σε πολύ λεπτό φύλλο και με ένακουπάτ ή με ποτήρι κόψτε τη ζύμη σε στρογγυλά κομμάτια 10 εκατοστών.
- Σε κάθε φύλλο τοποθετήστε 1κ.σ.(15γρ) γέμιση και απλώστε την ελαφρά με το κουτάλι.
- Στη συνέχεια, με τη βοήθεια μιας οδοντογλυφίδας (στο εσωτερικό της ζύμης) και των δακτύλων μας (εξωτερικά), ανασηκώστε τα πλαϊνά της ζύμης κολλώντας έτσι τη ζύμη επάνω στη γέμιση. Παράλληλα, με γρήγορες κινήσεις τσιμπήστε το εξωτερικό της ζύμης με τα δάχτυλά σας σχηματίζοντας μυτούλες γύρω – γύρω τη μια δίπλα από την άλλη.
Τοποθετήστε τα κοτοπιτάκια σε λαδωμένη λαμαρίνα. Αλείψτε τα με χτυπημένο αυγό, πασπαλίστε με τριμμένη μοτσαρέλα και ψήστε στους 175°C, για 20-25΄ ή μέχρι να ροδίσουν.